33 yaşındaki hukukçu kadının güzelliği kabusu oldu...

TAKİP ET

Londra'da yaşayan ve hukuk eğitimi alan genç kadının yaşadıkları, sevdiği mesleği yapmasına engel oldu.

Reklam
Reklam

Hukuk mezunu kadın, çok çekici olduğu için iş bulamadığını söyleyince, İngiliz basınının dikkatini çekti. Irina Kova, İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşıyor. Ancak işsizlikten şikâyetçi. Patronların, güzelliğinden rahatsız olma ihtimallerini düşünerek, onu işe almadığını söylüyor. 33 yaşındaki kadın, işverenlerin çekici kadınları ciddiye almadığını öne sürüyor. Bu durumun önüne geçmek için bulduğu çözümler de ilginç!

Artık topuklu ayakkabı giymiyor. Gözlük takıyor… Ve çok az makyaj yapıyor. Sarışınlığından vazgeçerek, saçlarını koyu bir renge boyamayı düşündüğünü söylüyor. Rusya’da doğan kadın, gazetecilere şöyle konuştu:
"Kadınlar size güvenmiyor, erkeklerse bir profesyonel olarak görmüyor. Erkekler hiçbir zaman beni işe almak istemiyor. Çünkü işte dikkatlerinin dağılmasından kaçıyorlar. Ellerindeki işten kafalarını kaldırmamak için, etrafında daha az çekici kadınları görmeyi tercih ediyorlar."

İrina, bu durumla baş edemeyerek, sosyal medya üzerinden satış yapmaya başladı. Retro kıyafetleri 29 bin takipçisinin olduğu Instagram hesabından satıyor.