3 ülke daha FETÖ üyesi Enes Kanter'i sınır dışı etti

TAKİP ET

Türkiye'nin FETÖ terör örgütü üyelerine olan engellemeleri sadece kendi ülkemizde değil yurt dışında da devam ediyor. FETÖ'cü Enes Kanter'in propaganda için başladığı dünya turuna engel olmak için Türkiye elinden geleni yapıyor. FETÖ üyelerine hiçbir yerde rahat vermeyecek olan ay-yıldızlı bayrağımız Enes Kanter için kolları sıvadı.

Reklam
Reklam

Hafta sonu Afyonkarahisar'da gerçekleşen AK Parti'nin istişare toplantısında oldukça önemli konular masaya yatırıldı. Masaya yatırılan konular arasında FETÖ terör örgütü ve ünlü üyeleri vardı. FETÖ ile ilgili olarak ele alınan önemli konuların başında FETÖ ve terör örgütleri ile mücadele ön plana çıktı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, kampta başta FETÖ olmak üzere terör örgütüne darbe yapıldığını açıkladı. Terör örgütlerine karşı yurtdışında yapılan çalışmalar hakkında sunum gerçekleştirilen bu toplantıda FETÖ üyelerini üzecek bir haber geldi.

FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ ÜYLERİNİN STATÜLERİ GERİ ALINDI

Bazı FETÖ kuruluşları, BM Ekonomik ve Sosyal Konsey tarafından resmi olarak tanınıyordu ki zaten bizde bunları çok iyi biliyoruz. FETÖ kuruluşları arasında Kimse Yok Mu, Gazeteciler ve Yazarlar Vakfı ile TUSKON'da bulunuyordu ki artık böyle kurumlar tarih oldu. Enes Kanter'in propaganda için başladığı dünya turunu tamamlamasına engel olunduğu söylendi ve son duruma göre 3 ülkeden daha Enes Kanter'e yasak geldi. Oyuncu bırakın yürümeyi adım atmaya yer bulamıyor.

GELİR KAYNAKLARI OLAN OKULLARA EL KONULDU

Bakan oldukça önemli konulara yine yapılan bu toplantıda değindi. Bakanın şu açıklamaları oldukça yankı buldu; "Myanmar'dan FETÖ imamını Türkiye'ye getirdik. Malezya'dan, Azerbaycan'dan Katar'dan, Suudi Arabistan'dan FETÖ'cüleri teslim aldık. 15 ülkede FETÖ iltisaklı okul ve dil kurslarının faaliyetleri sonlandırıldı. Gambiya, Azerbaycan, Tacikistan, Libya, Ürdün, Dominik Cumhuriyeti, Fas, Ruanda, Kuveyt, Tunus, Karadağ, Maldivler, Madagaskar, Fildişi Sahilleri oldu. Gine, Somali, Nijer, Sudan, Kongo'da Maarif Vakfı bu okulları devraldı. Diğer ülkelerle de okulların devredilmesine yönelik temaslarımızı yoğun bir şekilde sürdürüyoruz"