3 mühendis cinayetinden aranıyordu, Yakalandı

TAKİP ET

Bursa'da Lütfullah Ahmet Erdin, Efkan Açıcı ve Bülent Kepçeli adlı mühendislerin 2002 yılında öldürülmesi olayı ile ilgili davada 2 kez ağırlaştırılmış müebbet ve 24 yıl hapis cezasına çarptırıldıktan sonra 2013 yılından beri aranan Figen Yıldırım İstanbul'da yakalandı. Yıldırım'ın üzerinde sahte kimlik çıktı.

Reklam
Reklam

Bursa'da 31 Ocak 2002 tarihinde gerçekleşen olay şöyle gelişmişti:
Figen Yıldırım Tapu Kadastro Müdürlüğü'nde çalışan Lütfullah Ahmet Erdin ile aşk yaşıyordu. Yıldırım aynı zamanda Adem Güney ile de sevgiliydi. Adem Güney, Yıldırım'ın Erdin ile aşk yaşadığını öğrendi. Adem Güney, ilişkiyi kabullenemedi ve Erdin'i öldürme planı yaptı. Bu plana da Figen Yıldırım'ı dahil etti. Yıldırım'dan Erdin'le buluşmasını istedi. Bunun üzerine Erdin, Yıldırım'ı arayarak kendisini alması için arkadaşı Bülent Kepçeli'yi gönderdiğini söyledi.

Yıldırım, Kepçeli ile buluşarak lüks cipe bindikleri sırada,  Adem Güney ve arkadaşı Şahin Korkmaz ortaya çıktı. Yıldırım ve Kepçeli'nin bindiği cipe binen Güney ve Korkmaz, Kepçeli'yi Gemlik yolu üzerinde 21 yerinden bıçaklayarak öldürdü. Bu cinayetin ardından Güney, Korkmaz ve Yıldırım birlikte Lütfullah Ahmet Erdin'in ofisine gitti. 3 kişi, Erdin'in mühendislik bürosuna girdiklerinde, Erdin çalışma arkadaşı mühendis Efkan Açıcı ile oturuyordu. Burada Güney ile Erdin arasında kısa süren bir tartışma yaşandı. Daha sonra Erdin'i 17 yerinden bıçaklayarak öldürdüler. Cinayeti gören Efkan Açıcı'yı da 7 yerinden bıçaklayarak öldürdüler ve kaçtılar.

KOĞUŞ AĞASI...
Adem Güney ve Figen Yıldırım, cinayetler sırasında ellerinde oluşan kesileri tedavi ettirmek için gittikleri poliklinikte yakalandılar. Şahin Korkmaz ise kaçtı.

Adem Güney, Emniyetteki ifadesinde, "Mühendis benim sevgilimle ilişki kurdu, canıyla ödedi ama diğer 2 mühendis günahsızdı. İz bırakmamak için onları da öldürdük." derken, mahkemede, suçlamaları kabul etmeyerek cinayetleri Şahin Korkmaz'ın işlediğini öne sürdü.  Figen Yıldırım ise ifadesinde, olayın bu boyuta varacağını düşünmediğini söyledi. Adem Güney ve Figen Yıldırım, tutuklu olarak yargılanırken cezaevinde evlendiler. Figen Yıldırım, cezaevindeyken kaldığı koğuşta ağalığa soyununca koğuştakiler tarafından dövüldü.

HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ