3. Kültür Endüstrisi ve Telif Hakları Sempozyumu başlıyor
Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları, Doğuş Üniversitesi, Telif Hakları Derneği ve Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) iş birliği ile 8-9 Aralık 2023 tarihlerinde "3. Kültür Endüstrisi ve Telif Hakları Sempozyumu" gerçekleşecek.
Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları, Doğuş Üniversitesi, Telif Hakları Derneği ve Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) iş birliği ile 8-9 Aralık 2023 tarihlerinde 3. Kültür Endüstrisi ve Telif Hakları Sempozyumu gerçekleşecek.
Müzik Endüstrisinde Telif Hakları temasıyla, Kültür ve Turizm Bakanlığının katkıları ve Doğuş Üniversitesi (Çengelköy Yerleşkesi) ev sahipliğinde 3. Kültür Endüstrisi ve Teli Hakları Sempozyumu düzenleniyor.
6 oturum şeklinde düzenlenecek olan sempozyumda sunulacak bildirilerden bazı konu başlıkları ise şu şekilde:
Kültürel Miras ile Fikri Mülkiyet İlişkisi
Telif Hakkının Yapay Zekâ Ürünleri Açısından Değerlendirilmesi
Müzik Eserlerinin Korunmasında Notasyonun Rolü
Meslek Birliklerinden Çıkma ve Çıkarılma Kararı
Fikri Mülkiyet Hukuku ve İhtiyati Tedbir Uygulamaları
Fikir ve Sanat Eserleri Hukukumuzdaki Şikâyet Usulü Bağlamında Hak Arama Özgürlüğü
İHA