3. I'm Design Etkinliğinde Tasarımın Önemine Dikkat Çekildi

TAKİP ET

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından bu sene 3'üncüsü düzenlenen 'I'm Design' programı, Atatürk Kongre Kültür Merkezi'nde (Merinos AKKM) yapılan galayla son buldu.

Reklam
Reklam

İnegöl Mobilya Sanayicileri Derneği (İMOS) tarafından bu sene 3’üncüsü düzenlenen ‘I’m Design’ programı, Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde (Merinos AKKM) yapılan galayla son buldu.

İMOS tarafından 28 Şubat-4 Mart tarihleri arasında yapılan 3. I’m Design programının galası, Merinos AKKM Orhangazi Salonu’nda düzenlendi. Programa, BTSO Yönetim Kurulu üyesi İlker Duran, İnegöl’ün mobilya sanayicileri, iş dünyasının önemli temsilcileri ve birçok üniversiteden 400’e yakın öğrenci katıldı.
Toplantının açılış konuşmasını yapan İMOS Başkanı Yavuz Uğurdağ, İnegöl’ün mobilyanın ve tasarımın merkezi olduğunu hatırlattı. 3 senedir de “I’m Design” organizasyonuyla İnegöl’de tasarımın konuşulduğunu söyleyen Uğurdağ, projeyle mobilya sektöründe ciddi mesafeler kat edildiğini belirtti. Öğrencilerin 4 gün boyunca hocalar eşliğinde tasarım yaptığını ve sergilediklerini ifade eden uğurdağ, “3 senedir düzenlediğimiz projemizle, yerli ve yabancı konusunda pek çok uzman tasarımcıyı şehrimizde ağırladık, yüzlerce endüstriyel tasarım öğrencisine şehrimizi tanıttık. Proje, İnegöl ve Türk mobilya sektörüne ciddi katkılar sağlıyor. İnegöl olarak Türkiye’nin başkenti olma hedefindeyiz. Bu yolda çalışıyoruz. Üretim konusunda oldukça iyi durumdayız. Şimdi tasarım olgusunun daha fazla insan tarafından tartışılması ve projemizi gelenekselleştirerek tüm Türkiye’nin gözünü İnegöl’e çekmeyi hedefliyoruz” dedi.

BTSO Yönetim Kurulu üyesi İlker Duran ise İnegöl’ün başarısının ülkenin başarısı olduğunu belirtti. Mobilyanın, üreticisi ve perakendecileri dahil 60 bini aşkın firmanın faaliyet gösterdiği bir sektör olduğunu dile getiren Duran, “Sektörde Bursa’nın ve ülkenin en önemli merkezlerinden biri de İnegöl. İlçemiz, 330 milyon dolar ihracatın yüzde 15’ini yapıyor. Mobilya ihracatının da yüzde 60’ını İnegöl yapıyor. Bu veriler İnegöl’ün gücünü ortaya koyuyor. Zaman şimdiye değil geleceğe yatırım yapma zamanıdır. Ar-Ge’yi önemsiyoruz ve her daim yatırım yapıyoruz. Son dönemde Ar-Ge merkezi sayımızı 23’ten 50’ye çıkardık” diye konuştu.
Konuşmaların ardından oturumlara geçildi. İlk oturumda konuşan İtalyan tasarımcı Salvatore Figliuzzi Türkiye’nin mobilya anlamında son 10 yılda ciddi bir gelişim kaydettiğini ifade etti.
Program kapsamında düzenlenen basın toplantısında konuşan Bursa İtalya Fahri Konsolosu Oya İzmirli de böyle bir organizasyonun yapıldığı için İnegöl ile gurur duyduğunu ifade etti.
Gün içerisinde gerçekleşen diğer 4 oturumda 12 konuşmacı, salonu dolduran 400’e yakın öğrenciyle deneyimlerini paylaştı.