20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı KKTC'de resmi törenlerle kutlanıyor
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı KKTC'de resmi törenlerle kutlanıyor, başlıklı haberin detayında; 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı dolayısıyla Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı'nda tören düzenlendi.
20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı KKTC’de resmi törenleler kutlanıyor. Lefkoşa Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda düzenlenen törene KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, KKTC Cumhuriyet Meclisi Başkanı Önder Sennaroğlu, Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Mustafa Şentop, KKTC Başbakanı Ersan Saner, Yüksek Mahkeme Başkanı Narin Ferdi Şefik, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, üst düzey askeri erkan, bakanlar, konuk bakanlar, iki ülkeden siyasi parti başkanları, milletvekilleri, kurum, kuruluş ve dernek temsilcileri, vatandaşlar katıldı.
Saygı duruşu, İstiklal Marşı ile bayrakların göndere çekilmesiyle başlayan törende, Erdoğan ve Tatar tören alanına gelişte araçlarına atılan karanfiller ve araçlardan inerken alışlarla karşılandı. Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tören birliklerini denetleyip, halkın bayramını kutladı. Yavuz Çıkarma Plajı’ndan getirilen bayrakların Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’a teslim edilmesiyle devam eden tören Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın konuşmalarıyla sürdü.Tören esnasında Türk savaş uçağı gökyüzünde Ayyıldız çizerken, Cumhurbaşkanları Erdoğan ve Tatar, birlikte resmi geçit töreninde askerleri selamladı. Vatandaşlar, resmi geçit töreni esnasında Türk komandolarını coşkuyla alkışladı. Törene Türk Yıldızları da gökyüzünden eşlik etti.Haber Kaynağı : İhlas Haber Ajansı (İHA)
Bursa haberleri, Türkiye Haberleri, Son dakika haberler HABER16.COM da.
"20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı KKTC’de resmi törenlerle kutlanıyor" başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından "20.07.2021" tarihinde "Dünya" haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. "Dünya" haberleri kategorisinde yer alan 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı KKTC’de resmi törenlerle kutlanıyor başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.