2'nci İstanbul Doğal Kaynaklar Zirvesi, 22 Mayıs'ta düzenlenecek
ANKARA, (DHA)- ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2'nci İstanbul Doğal Kaynaklar Zirvesi'nin (İNRES 2026), 22 Mayıs'ta Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirileceğini açıkladı
ENERJİ ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 2'nci İstanbul Doğal Kaynaklar Zirvesi'nin (İNRES 2026), 22 Mayıs'ta Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde gerçekleştirileceğini açıkladı.
Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; geçen yıl 9 ülkeden 10 bakanın katılımıyla uluslararası ölçekte yankı uyandıran İstanbul Doğal Kaynaklar Zirvesi, bu yıl da enerji güvenliği, yatırım ve küresel iş birlikleri açısından kritik mesajların verileceği önemli bir platform olacak. 2'nci İstanbul Doğal Kaynaklar Zirvesi (İNRES 2026), 22 Mayıs'ta Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenecek. Zirvenin açılışını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gerçekleştirmesi bekleniyor. Açılış töreninde, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar da katılımcılara hitap edecek.
BİRÇOK ÜLKEDEN ÜST DÜZEY KATILIM
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın ev sahipliğinde düzenlenecek zirve; enerji ve doğal kaynaklar alanında karar vericileri, yatırımcıları, kamu temsilcilerini ve uluslararası kuruluşları İstanbul'da buluşturacak. Zirveye Avrupa, Asya ve Afrika'dan çok sayıda ülkenin bakan ve bakan yardımcılarının katılması bekleniyor. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar'ın da katılacağı 'Bakanlar Oturumu'nda enerji güvenliği ana gündem maddesi olacak. Hürmüz krizi gibi küresel gelişmelerin yanı sıra petrol, doğal gaz, madencilik ve kritik mineraller alanındaki son durum değerlendirilecek. Zirveye katılan bakanlar, küresel enerji piyasalarına ilişkin öngörülerini paylaşacak.
DEVLETLERİN ENERJİ POLİTİKALARINDAKİ ROLÜ TARTIŞILACAK
Konuk bakan yardımcılarının katılacağı oturumda ise enerji ve yatırım politikalarında devletlerin üstlenmesi gereken roller masaya yatırılacak. Katılımcılar, enerji dönüşümü sürecinde kamu politikalarının önemini ve ülkeler arası iş birliği imkanlarını ele alacak. Kamu şirketlerinin yöneticileri, uluslararası enerji şirketlerinin CEO'ları ve finans kuruluşlarının temsilcilerinin bir araya geleceği oturumda enerji ve maden sektöründeki yatırım fırsatları, finansman modelleri ve küresel ekonomik gelişmeler değerlendirilecek.
İKİLİ GÖRÜŞMELER
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar, İNRES 2026'ya iştirak eden konuk bakanlar ile ikili görüşmeler de gerçekleştirecek. Bu görüşmelerde, ülkeler arasındaki mevcut ve potansiyel iş birliği konularının masada olması planlanıyor. Zirve marjında bazı anlaşmalara da imza atılması bekleniyor.
DHA