2. Abdülhamid Han'ın dev mirasında 100 hissedara karar çıktı

TAKİP ET

Osmanlı Devleti'nin hükümdarlarından olan ve şuan bile oldukça fazla konuşulan Sultan II. Abdülhamid'in 7 bin 756 tapu kaydından oluşan miras davasında sona geliniyor. Yaklaşık 100 hissedarın paylarına düşen miktarın bilirkişi vasıtasıyla hesaplanmasına ve böyle paylaşmasına karar verilecek.

Reklam
Reklam

34'üncü Osmanlı padişahı Sultan II. Abdülhamid'in Türkiye üzerinde tam olarak 7 bin 756 taşınmaz tapu kaydından oluşan miras davasında mahkeme şu ana kadar tespitli yaklaşık 100 hissedar var bu hissedarlara mirasın bikirkişi tarafından paylaştırılması isteniyor.  Mahkeme, dosyaya sunulan bazı mirasçılık belgelerinin sahte olup olmadığının tespiti için ise savcılığa suç duyurusunda bulundu ve bu dava halen devam ediyor. Davanın gündeme gelmesinden sonra akraba sayısı 250 idi ama şuan 100'e kadar düştü ve bu sayının çok daha azalması bekleniyor. 2. Abdülhamid'in İstanbul'daki varlıkları neredeyse şehrin 4'te birlik kısmını oluşturuyor. Yalılardan kışlalara, iş hanlarından bağlara kadar birçok taşınmaz İstanbul'un en ünlü semtleri olan Beşiktaş, Ortaköy, Eyüp, Arnavutköy gibi yerlerde bulunuyor.

ABDÜLHAMİD'İN TORUNLARININ AVUTLARI İŞİN PEŞİNİ BIRAKMIYOR

İstanbul Sulh Hukuk Mahkemesi'nde önceki gün görülen duruşmaya son dakika olarak Sultan II. Abdülhamid'in torunlarının avukatları katıldı. Mahkeme, 19 Temmuz'da İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusu yapıldığını tutanağa geçirdi. Mahkeme, taraf avukatlarının talepleri doğrultusunda bugüne kadar Abdülhamid'in mirasçıları olduğunu tespit eden bilirkişilere tekrar dosyayı gönderme kararı aldı. Mahkeme, ara kararında tespit edilen yaklaşık 100 mirasçının, paylarının ne kadar olduğunun belirlenmesini istedi. Buna göre bilirkişi, Sultan II. Abdülhamid'e olan akrabalık derecesine göre tüm mal varlığından ne kadar oranda pay alabileceklerini araştıracak. Abdülhamid'e yakınlığına göre hissedarlar büyüyen ya da küçülen oranlarda Abdülhamid'in mallarından pay alabilecek. Bilirkişinin tespitinin ardından mahkeme, hissedarlara ne kadar oranda pay sahibi olduğu hakkında karar verecek.