19 yıl sonra o anne baba tutuklandı

Bundan 19 yıl önce Ataşehir'deki evinde, okul dönüşü başına çekiçle vurulup, bıçakla delik deşik edilmiş ve boğazı kesilmiş halde bulunan 12 yaşındaki Hande Çinkitaş cinayeti ile ilgili olarak baba Nezih Çinkitaş ve üvey anne Şehnaz Çinkitaş tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Hande Çinkitaş (12), 4 Ocak 2001’de, okul dönüşü, Ataşehir İçerenköy’deki evlerinde öldürüldü. Eve kapı zorlanmadan girildiği, Hande’nin başına çekiçle vurulduğu, boğazının bıçakla kesildiği ve vücudunda 13 bıçak darbesi tespit edilmişti. Ceset baba Nezih Çinkitaş tarafından bulunurken polis, duvarlarda ve yerde kan izlerine rastlamıştı. Hande’nin avucunda ve üzerinde kesik saç telleri, tırnak içlerinde de deri parçaları bulunmuş, olay yerindeki biri kırık 3 bıçak ve çekiç Adli Tıp Kurumu’na gönderilmişti. Gözaltına alınan Nezih Çinkitaş ve üvey anne Şehnaz Çinkitaş, DNA analizinden sonuç alınamayınca serbest kalmıştı.

BIÇAKTA DNA BULUNDU
Dosya Asayiş Şube Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından geçtiğimiz aylarda yeniden açıldı. Ekipler, dosyadaki ifade ve delilleri yeniden taradı. TV programları izlendi. Üvey anne ve babanın açıklamaları özellikle dikkatle izlendi. Olay yerinden elde edilen DNA numuneleri yurtdışından getirilen yeni DNA kitleriyle teste tabi tuttu. Yapılan incelemede, bıçağın keskin yüzünde Nezih Çinkitaş’a ait DNA bulundu. Harekete geçen polis, 3 gün önce baba, üvey anne ve komşuları Hacı Osman Karacı’yı gözaltına aldı.
HABERİN TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ