18 ayda 95 kilo verdi, Genç kadını annesi bile tanıyamadı

TAKİP ET

İngiltere'de satış danışmanlığı yapan 38 yaşındaki Elizabeth Watkins, sadece 18 ayda 95 kilo vererek büyük başarıya imza attı.

Reklam
Reklam

Buckinghamshire'da Princes Risborough'da satış danışmanlığı yapan 38 yaşındaki Elizabeth Watkins, sadece 18 ayda 95 kilo vererek büyük başarıya imza attı. Midem ameliyatı geçiren Watkins, kalori kontrollü bir diyet uyguladı. Şimdi annesi bile onu tanıyamıyor.. Elizabeth, her zaman kiloluydu. Ama artık bu şekilde yemeye devam edemeyeceğini fark etti ve daha sağlıklı olmak için alışkanlıklarını değiştirmeye başladı. Gastrik bypass (mide küçültme) ameliyatı olmaya karar verdi.

Ameliyattan sonra, büyük bir kararlılıkla bütün bir yıl boyunca kilosunu düşürmek için her gün sadece 700 kalori aldı. 1 yıl sonra ise kalan kilolarını kaybetmek için sadece 1,200 kalori almaya devam etti. Elizabeth, "164 kiloydum. Zayıflamayı kafamda bitirip yeni bir hayata başlamak istedim. 20 Mayıs 2017 tarihinde yemekle olan tüm ilişkimi elden geçirdim. İlk yılımda, 70 g protein barındıran günde sadece 700 kaloriyle başladım. Bu yaklaşımla her ay 6 kilo verdim. Son 20 kiloyu kaybetmek için ise günde 1,200 kaloriye çıktım." dedi.

Elizabeth şimdi 69 kilo ve sağlıklı ve zayıf olmanın keyfini çıkarıyor. Dışarı bile çıkmayan sosyal olmaktan uzak duran Elizabeth, şimdi hayatının aşkını bile buldu! Şimdi etrafına neşe saçıyor ve pozitifliğiyle birçok kadına ilham oluyor. "Ama abur cuburu da çok seviyordum. Kahvaltıyı atlayıp sonra iki sandviç, büyük bir torba cips ve öğle yemeğinde çikolata bar yiyordum. Öğleden sonra üç şekerli çay ile kek ve bisküvi yerdim. "Ebeveynlerim boşandığında ise daha da fazla yemeye başladım. İçinden çıkılmaz bir durumdaydım. Başkalarından uzak dururdum ve kendimi yalnızca beni tanıyan insanlarla etkileşime girdiğim güvenli bir dünyada yaşıyordum. "

"Beni yeni bir çevreye sokacak herhangi bir şeyden kaçındım. Büyüdükçe, her şey daha zor olmaya başladı, hareketlerim kısıtlanıyordu, bu çalışma hayatımı bile etkiliyordu. Artık buna bir dur demek için zayıflamaya karar verdim." Elizabeth'in annesi bile kızını gördüğünde gözlerine inanamadığını onu tanıyamadığını söylüyor..