10 yaşındaki kızı istismar ettikten sonra vahşice öldüren sapkın idam edildi

TAKİP ET

Çin'de 32 yaşındaki Yang Guangyi isimli adam, topladığı meyveleri satarak hayatını kazanan 10 yaşındaki bir kızı bıçak zoru ile bir tepeye getirip istismar ettikten sonra öldürdü.

Reklam
Reklam

Yang, küçük kızı meyvelerini satıp evine döndüğü sırada bıçak gösterip kendisi ile gelmediği takdirde öldürmekle tehdit etti. Sapık adam yolda kızın boğazını sıkarak bayılttı.

Yang, kızı taşıyarak bir tepeliğe götürdü. İstismarda bulunduğu sırada küçük kız kendine gelip bağırınca kızı göğsünden bıçaklayarak öldürdü.

Ailesi polise, kızlarının kaybolduğu ihbarı yapınca kızı arama çalışmaları başladı. İki gün sonra polis, Yang'ın teslim olduğunu açıkladı. Tutuklanan Yang'a mahkeme, 2019 yılında idam cezası verdi.

Yang'ın avukatı bir üst mahkemeye itiraz etti. Öldürülen kızın annesinin itirazı üzerine, üst mahkeme idam cezası veren mahkemenin davayı tekrar görmesine karar verdi. Geçen Aralık ayında görülen davada mahkeme Yang'ın tecavüz ve cinayette aşırı şiddet kullandığı gerekçesi ile cezanın hapse çevrilmesine reddederek idam cezasının ertelenmeden uygulanmasına karar verdi.

Yang'ın geçen hafta idama götürüldüğü görüntüler devlet televizyonu tarafından yayınlandı.