10 yaşında fark etti... Hayatını değiştirdi

TAKİP ET

25 yaşındaki gencin yıllar önce fark ettiği sorun hayatında büyük değişikliklere yol açtı.

Reklam
Reklam

İngiltere'de yaşayan David James Seed için yaz tatilleri, bedenini göstermekten çekindiği sıkıntılı dönemler anlamına geliyordu. 25 yaşındaki gencin göğüs bölgesi, deformasyon sebebiyle bedeninin içine doğru baskılanarak büyüyordu. Yıllar boyunca yaşadığı sağlık sorunları David'in kötü hissetmesine sebep oldu ve sosyal ilişkilerinde de olumsuz etkilere yol açtı. David 12 yaşındayken tıpta pectus excavatum olarak geçen rahatsızlığını tedavi etmek için bıçak altına yattı.

Göğüs tahtasına kavisli platin yerleştirilen David'in göğüs kafesinin her iki tarafı tel ve pimle birleştirildi. Böylece göğüs bölgesindeki kemiklerin düzgün olarak gelişmesi sağlandı. Göğüs tahtasına yerleştirilen platin, kaburgalara baskı uyguladığı için David uzun bir süre göğüs bölgesinde ciddi ağrılar hissetti. Tedavi sürecinde David şiddetli acılar çekse de bugün düzgün fiziği sayesinde mankenlik ajanslarının dikkatini çeken ünlü bir model oldu.

Modellik ve moda yazarlığı yapan David'in yıllar önce göğüs tahtasına yerleştirilen platin geçtiğimiz 15 Mayıs tarihinde başarılı bir operasyonla çıkarıldı. Ünlü iç çamaşırı ve giyim markaları ile çalışan David, hikayesinin herkese ilham vermesi için sürece dair anılarını da sosyal medya hesaplarından paylaşıyor. İngiltere'nin Manchester kentinde yaşayan David, "Ameliyat olmasaydım moda sektöründe bir kariyerim olmazdı" diyor. "Yarı çıplak poz vermez ve bedenime uygun kıyafet bulamazdım" diyen David, "Modelliğe başladığım ilk dönemlerde bunun son derece çılgınca olduğunu düşündüm çünkü ameliyat olmasaydım modellikle ilgili hiçbir şey yapamazdım" sözleri ile tedavi sürecinin önemine değiniyor.

Göğüs bölgesindeki sağlık sorununu 10 yaşında fark eden David, 12 yaşına geldiğinde sorununun daha da ilerlediğini fark etti. Sağlık sorununun tespiti için hastanede gerekli tetkikleri yaptıran David 2006 yılında iki saat sürecek bir operasyon için bıçak altına yattı. Öğrencilik yıllarında spor okuluna giden David, o dönemde arkadaşlarının kendisine sürekli olarak göğüs bölgesini göstererek sorular sorduğunu ve zaman zaman alaycı ifadeler kullandığını belirtiyor. Ameliyatın ardından göğüs tahtasının foru düzelmeye başlayan David 15 yaşında modellik ve moda konularına ilgi duymaya başladı.

19 yaşında Avustralya'nın Sidney kentinde yaşayan David'e bir mankenlik ajansı tarafından teklif yapıldı ve modellik kariyerine ilk adımı böylece atmış oldu. Londra ve Manchester'daki mankenlik ajansları ile çalışan David spor yapmayı sevdiğini ve hemen hemen her gün egzersiz yapmayı ihmal etmediğini belirtiyor.