1'inci derece sit alanında kaçak kazı yapan 11 şahıs suçüstü yakalandı
1'inci derece sit alanında kaçak kazı yapan 11 şahıs suçüstü yakalandı, başlıklı haberin detayında; Antalya'nın Kumluca ilçesinde jandarma ekipleri 11 şahsı 1. Derece sit alanında kaçak kazı yaparken yakaladı.
Altınyaka Mahallesinde bulunan 1. derece sit alanı olan Başgöz mevkiinde 10 Şubat Perşembe günü kepçe ile kaçak kazı yapılacağı ihbarı jandarma ekiplerini harekete geçirdi. Kumluca İlçe Jandarma Komutanlığı JASAT ve Altınyaka Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri tarafından düzenlenen operasyonda; S.Ö. , O.Ş, Y.S., R.Ö. , D.K., M.B. , E.B. , Y.T. , H.A. , H.K. ve C.A isimli şahıslar kepçe ile izinsiz kazı yaparken suçüstü yakalandı.
Kazı yapılan yerde yapılan incelemede yaklaşık 15 metre derinliğinde, 30 metre genişliğinde çukur açıldığı ve kazılan yerden çıkarılan toprakların arasında tarihi sütun ve sütun başı kalıntıların olduğu tespit edildi. Olay ile ilgili olarak adli işlemler başlatıldı.1'inci derece sit alanında kaçak kazı yapan 11 şahıs suçüstü yakalandı başlıklı son dakika haberi İhlas Haber Ajansı (İHA) tarafından 11.02.2022 tarihinde ASAYİŞ haberlerine sistem tarafından otomatik olarak eklenmiştir. Bu haberin içeriğinde HABER16.COM editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans tarafından geldiği şekliyle yayınlanmıştır. ASAYİŞ haberleri kategorisinde yer alan 1'inci derece sit alanında kaçak kazı yapan 11 şahıs suçüstü yakalandı başlıklı habere ait yazı, fotoğraf ve video içeriklerinin hepsinin hukuki muhatabı ve sorumlusu haberi geçen ajanslardadır.
Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)