Bursa Haber 16 Haberleri internet gazetesi
    05 Þubat 2012 Pazar

AK PARTÝ’DE ÝKÝNCÝ YALÇIN DÖNEMÝ

  Gencay Yýlmaz

          
         AK PARTÝ’DE ÝKÝNCÝ YALÇIN DÖNEMÝ

 


AK PARTÝ’DE ÝKÝNCÝ SEDAT YALÇIN DÖNEMÝ


Ve beklenen süreç sona erdi. AK Partinin il Baþkaný Sedat Yalçýn oldu. Baþkan Yalçýn, 17 Mayýs kongrede aday olmak istemesine raðmen aday olamamýþtý. Ýl Baþkanlýðý seçimine tek liste ile Nagýp Vardar girmiþti. AK Parti’nin yeni baþkaný seçilmiþti. Bir yýlý aþkýn süredir tartýþýlan Baþkan Vardar görevden alýndý. Bu sefer kim olacak? Sorusunu  sadece AK Partililer deðil, Bursa’da herkes sormaya baþladý.


Genel Merkez Bursa Milletvekillerinden herhangi bir ismin arkasýnda olmayýn mesajý verildi. Teþkilat Baþkan yardýmcýsý Enver Yýlmaz ve Sakarya Milletvekili H.Ýbrahim Çelik üç gün Bursa’da karargah kurmuþlardý. Teþkilat mensuplarýyla yapýlan temayül ve Bursa’daki kanaat önderleriyle gerçekleþen görüþmeler sonrasýnda Ankara’ya dönüldü. Bursa Milletvekilleri ile bir araya gelindi ve isim istenildi.  Bursa’da temayülde 30’a yakýn isim ön plana çýkmýþ.


            Yapýlan deðerlendirmeler sonrasýnda öne çýkan. Sedat Yalçýn, Cemalettin Torun, Þevket Orhan, Tahsin Kara, Nurettin Avcý, Abdurrahman Týð, Yrd. Doç. Murat Yurtsever, Necmi Akosman, Tahsin Bulut, Burhan Özen, Nihat Gülçimen ve Ýsmet Su   Ankara’ya çaðrýldý.


Teþkilat Baþkaný Ekrem Erdem, Baþkan Yardýmcýsý Enver Yýlmaz ve Hasan Ali Çelik le bir araya gelen il baþkan adaylarýna birlik ve beraberlik çaðrýsý yapýldý. Belirlenecek olan adayýn etrafýnda kenetlenilmesi istenildi. Her adaya kendisi dýþýnda bir baþka aday ismi sorulmuþ. Baþkan adaylarýyla birlikte Teþkilat Baþkaný Erdem öðlen yemeðinde bir araya gelmiþ. 12 isim 4 isme düþürüldü ve Baþbakan Erdoðan’la görüþmek üzere Bakanlar Kurulu toplantýsýnýn bitmesi beklenildi.


            Geç saatlerde Baþbakan Erdoðan, partideki makam odasýnda Cemalettin Torun, Murat Yurtsever, Sedat Yalçýn ve Þevket Orhan’la görüþtü. Telefonla ulaþmaya çalýþtýðým ve görüþtüðüm adaylardaki heyecanlarý telefona da yansýyordu. Görüþtüðüm birçok milletvekilleri ise her þey güzel olacak açýklamasýný yapýyorlardý. Baþbakan Erdoðan Saat 00:10’ta sekiz adayý da makam odasýna çaðýrmýþ. Kýsa bir görüþmeden sonra kararýný açýklamýþ.  Eski il Baþkaný olan Sedat Yalçýn, AK Parti’nin il Baþkaný oldu. AK Parti’de temayülün iþlediðini görmenin mutluluðunu da yaþadým. Çünkü, Sedat Yalçýn ismi temayülde çýkmýþtý. Teþkilatýn çoðunluðu Baþkan Yalçýn’ý iþaret etmiþti. Baþbakan Erdoðan’ýn Sedat Yalçýn ismini açýklamýþ olmasýný en isabetli karar olarak görüyorum.Baþbakan’da Genel seçim ve referandumda partisinin Bursa’da sýkýntý yaþanmasýný istemiyor.


            DEVÝR TESLÝM TÖRENÝNDE BÝRLÝK HAKÝMDÝ


Dervir teslim töreni akþama saatlerine doðru gerçekleþti. Parti binasýnda yapýlan törene çok sayýda partili vardý. Nagip Vardar’dan görevi devralan Baþkan Yalçýn, 14 ay sonrasýnda baþkanlýk koltuðuna oturdu. Konuþmalarda her iki baþkanda samimi bir konuþma yaptý. Teþkilatlarýn birlik ve beraberlik üzerine vurgu yaptý.


Baþbakan’ýn kararýndan sonra artýk AK Parti’de yeni bir dönem baþlayacak. AK Parti’de birlik ve beraberliði  Sedat Yalçýn saðlayabilir. Kongrede karþý çýkan isimlerin bile Sedat Yalçýn’dan yana tavýr aldýklarýný biliyoruz. Baþkan Yalçýn, teþkilatlarý toparlar. Bakan Çelik baþta olmak üzere milletvekilleri, belediye baþkanlarý, teþkilatlar toplanarak tartýþmalara son vermeli. Partinin büyüklerinden bir isim “Genel Merkez’de artýk Bursa tartýþýlmamalý. Genel Merkez “Sedat Yalçýn’ýn etrafýnda birleþin” mesajýný herkese verdi” diyerek kulis yaparak partinin yýpratýlmasýný istemiyorlardý. Baþkan Yalçýn da geçmiþin muhasebesini yapmamalý. Eski defterleri açmamalý. Bunu da yapmayacaðýnýn mesajýný verdi. Yalçýn, 1 Aðustos tarihi itibariyle referandum çalýþmalarýna aðýrlýk vereceklerini söyledi.


Baþkan Yalçýn’ýn gün boyu cep telefonu susmadý. Biz bile aradýðýmýzda sürekli meþguldü. Tebrik edenler ve kutlayanlar çok olmuþ. Yapýcý, aðýrbaþlý ve mütevazi bir isim olan Baþkan Yalçýn, Partide birlik ve beraberlik olacaðýný, dargýnlýlarýn ve küskünlüklerin olmayacaðýnýn mesajýný verdi. Çiçek ve plaketi verirken Baþkan Yalçýn, “Biz Nagip beyle birbirimize plaket verme konusunda aþlýðýz” cümlesi bile samimiyetin göstergesiydi. Baþkan Vardar’da teþkilatçý kimliði ile her göreve hazýr olduðunun mesajýný verdi.


BUNDAN SONRA AK PARTÝ’DE NE OLUR?


14 ay sonra baþkanlýk koltuðuna oturan Sedat Yalçýn, bütünleþtirici olacaklarýnýn mesajýný veriyordu. 1 Aðustos tarihinden itibaren Referandum çalýþmalarýna aðýrlýk vereceklerini toplantýda açýklýyordu. 15 gün içinde il yönetimini ve ilçe baþkanlarýný oluþturacaklarýna dikkat çekildi. Görevden alýnan üç ilçe baþkanýnýn da il yönetiminde yer alacaðý belirtilirken, Boþ olan üç merkez ilçeye deAnkara’ya çaðrýlan 12 isimden de olacaðý kulislerde konuþuluyordu. Devir teslim töreninde Yalçýn ýn sað yanýnda Tahsin Bulut, solunda ise Cemalettin Torun un oturmasý bile buna yorumlandý.


Ýl Baþkaný Nagip Vardar la  ayný gün görevden alýnan Osmangazi, Yýldýrým, Nilüfer ilçe baþkanlarýnýn yerine atanacak yeni isimlerin de Sedat Yalçýn ýn görüþleri doðrultusunda önümüzdeki günlerde belirlenecek. Bundan sonra ilçe teþkilatlarýndan görevden alýnmalar olur mu? Sedat Yalçýn’ýn baþkanlýðýndan sonra görevden alýnmalarý zor bir ihtimal olarak görüyorum. Baþkan Yalçýn, teþkilatlarýn tepkisine bakacaktýr. Olaylarý yakýndan takip edecektir. Teþkilatlarý görevden alma yerine teþkilatlarýn Referandum konusunda çalýþmalarýna hýz vermelerini isteyecektir. Bunu da Baþkan Yalçýn’ýn geride kalan süreci deðil, geleceði düþündüklerini bu nedenle eski hesaplarý karýþtýrma gibi bir niyetlerinin olmadýðýný belirtiyordu.


****       ****               ******



‘ALTIN KARAGÖZ’ COÞKUSUNDA BARIÞ VARDI…


Dünyada birçok ülkede savaþlar, istilalar ve sömürülen devletlerin olduðunu biliyoruz. Ýsrail’in yardým flosuna yapmýþ olduðu saldýrýlar hala hafýzýmýzda. PKK eylemleri ve þehitlerimiz. Kardeþ kavgasý çýkartmak için uðraþanlara þahit oluyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu M.Kemal Atatürk, “Yurtta sulh, cihanda sulh” demiþti. Bizler, Türk milleti olarak barýþtan kardeþlikten yanayýz. 24 yýldýr kutlamakta olduðumuz Uluslararasý Altýn Karagöz Halk Danslarý Yarýþmasý buna bir örnek.


Bursa Büyükþehir Belediyesi tarafýndan düzenlenen 24. Uluslararasý Altýn Karagöz Halk Danslarý Yarýþmasýnýn baþlama töreninde güvercinler uçurtuldu. Dünyaya barýþ mesajlarý verildi.  Atatürk anýtýndan Kültürpark Açýkhava tiyatrosuna kadar uzanan korteje vatandaþlar büyük ilgi gösterdi. Dünyanýn 22 ülkesinden Bursa’ya gelen ekipler, kortejde renkli görüntülere imza attýlar.


ESNAF ODALARI RUHSATSIZ MAÐAZALARI TAKÝBE ALDI.


Küçük esnaflarýn büyük maðazalarla rekabet þansý çok az. Vatandaþ mahallesindeki bakkaldan veresiye ile alýrken, büyük maðazalarda ise kredi kartý ile alýþ veriyor. Bakkalda para dönmüyor, rekabet edemiyor ve kapanýyor. Marketler ilgili düzenlemeler var hala yasallaþmadý. Gemlik Esnaf Odasý Baþkaný Ýbrahim Talan, yönetimi ile birlikte bir hafiye gibi çalýþarak Büyük maðazalardan BÝM ve A-101 adlý maðazalarýn birer þubelerini kapattýlar. Pazar caddesinde A-101 ve Hürriyet Caddesinde bulunan BÝM maðazasýnýn ruhsatý bulunmadýðý ve yapý kullanma izni olmadýðý gerekçesiyle kapandý.


Bursa Kent Konseyinde AVM’ler konuþulmuþtu. Ýþadamý Hüseyin Özdilek, “Ben de küçük esnaftan yetiþtim. Küçük esnaflarýmýzýn da  kendisini yenilemesi lazým. Deðiþikliðe ayak uydurmalý” demiþti.  Büyük maðaza ve küçük esnaf tartýþmasýný hep yaþýyoruz. Rekabet olacaktýr. Ancak rekabet eþit þekilde olmalý. Baþkan Talan ve ekibi esnaflarýnýn maðdur olmamasý için çalýþýyor. Esnaflarýnýn yanýnda olduklarýný her defasýnda dile getiren Baþkan Talan, “Her yeni bir büyük maðaza açýldýðýnda onlarca küçük esnaf kepenk kapatýyor” diyordu.


            ***      ***      ***      ***      ***


MEHMET DEMÝRÝZ’Ý SEVENLERÝ UÐURLADI


Gemlik’in tanýnmýþ simalarýndan olan Kimya mühendisi Mehmet Demiriz 60 yaþýnda geçirdiði kalp krizi sonucu yaþamýný yitirmiþti. Sunðipekten emekli olan Kimya Mühendisi Demiriz, eczacý eþi Perihan hanýmýn yanýnda eczanede çalýþmaya devam ediyordu. Demiriz eczanesine gittiðimizde eþi Perihan hanýmla birlikte eczaneye gelenleri güler yüzle karþýlýyorlardý. Telefonla öðrendiðim bu acý olay karþýsýnda çok üzüldüm. Ölüm hayatýn bir gerçeðidir. Bunu bilirim. Ama ani ölümleri hiçbir zaman sevemedim. Aile yakýnlarýna baþsaðlýðý diledim. Beyin kanamasýna baðlý olarak kalp krizi geçirerek vefat ettiðini öðrendim.


Önceki günde Çarþý camiinde Demiriz’in cenaze namazý kýlýndý. Mühendis Demiriz sevenlerinin dualarýyla son yolculuðuna uðurlandý. Merhuma Allah’tan rahmet, Eþi Perihan haným baþta olmak üzere Demiriz ailesine sabýr ve baþsaðlýðý diliyorum.


***      ***      ***      ***      ***


 


           


 


 

2010-07-09 Bu yazý  727  kere okundu

SON YAZILARI

BÝMER’E YAPILAN BAÞVURULAR…BAÞBUÐ’UN TUTUKLANMASI VE YAPILAN YORUMLAR…ÖZEL HASTANELERDE HANGÝ HASTALIKTAN FARK ALINMAYACAK? FRANSA VE 1915 OLAYI.. AK PARTÝLÝ KILIÇ GÜVEN TAZELEDÝ. BAKAN ÇELÝK BURSA’DAYDI? MÝNÝK GÝZEM, BU KEZ AÐLATTI. AK PARTÝDE KONGRELER KALDIÐI YERDEN. BAYKAL’IN 2 GÜNLÜK BURSA ZÝYARETÝ.. HÝCRÝ YILBAÞI VE MUHARREM AYININ ÖNEMÝ. BAÞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ’TAN 3 MADDELÝK UYARI. BEDELLÝDE HER YAÞA BÝN TL. ÖÐRETMENLER GÜNÜ… AK PARTÝ KONGRESÝ. MEHMETCÝKLERÝN HARÇLIKLARI BEDELLÝ ASKERLÝK VE VÝCDANÝ RET TARTIÞMALARI TÜRKÝYE’NÝN MARKA DEÐERÝ . CUMHURÝYET TARÝHÝNDEKÝ DEPREMLER. GECEKONDULAR YIKILACAK MI (!) AYASOFYA CAMÝÝNDE BAYRAM NAMAZI. AYASOFYA TARTIÞMALARI. BAÞKAN ALTEPE'DEN "KÜLTÜREL MÝRAS" DERSÝ. BEYOÐLU'NDA VATANDAÞ BAÞKAN. BAÞKAN FAKIBABA’DAN BELEDÝYECELÝK DERSÝ. FAKIBABA, BAKAN ÇELÝK ÝÇÝN NE DEDÝ?

YORUMLAR

Ücretsiz ABONELÝK

 

http://www.haber16.com/images/mailgrup.JPG

E-Posta :

 

KÖÞE YAZARLARI
VÝDEO HABERLER
Avusturalya Uzaylý Videosu
Avusturalyalý gencin çektiði ve bugun internete düþen uzaylý video görüntüleri kamu oyunda büyük infial uyandý
Anketler
Bursaspor bu sene süper ligi kaçýncý bitirir?
1. Sýrada þampiyon bitirir
2. sýrada bitirir
3. sýrada bitirir
Ýlk beþe bile giremez!
DÖVÝZ KURLARI


ÇOK OKUNANLAR
Ulusal Manþetler


Facebook Aðýmýz

bursastore busmek bursagaz bursahaber buski turizm kolesterol nedir zona hastaligi ebru sam wenice kids suyun önemi
Gemlik Haberleri inegöl Orhangazi Haberleri Osmangazi Haberleri Nilüfer Mustafakemalpasa iznik Haberleri Büyükorhan Haberleri Gürsu Haberleri
Kursunlu Alanyurt Haberleri çakirli Demirtas Akçalar çeltikçi Boyalica Kinik Harmancik
Kumla Haberleri Cerrah Haberleri Narlica Emek Haberleri çali Ovaazatli Elbeyli Kestel Haberleri Keles Haberleri
Karacaali Haberleri Tahtaköprü Sölöz Kirazli Gölyazi Tatkavakli   Barafaki Yenisehir
Gemsaz Haberleri Yeniceköy Yeniköy Ovaakça Görükle Tepecik Haberleri Mudanya Haberleri Orhaneli Haberleri Yildirim
Kumsaz Haberleri       Hasanaga Yalintas Güzelyali Karincali Karacabey Haberleri
        Kayapa Haberleri Yesilova Zeytinbagi Göynükbelen
Uludag Haberleri Ramazan Heykel Haberleri Merinos Haberleri Ulu Cami Cumalkizik Acemler Haberleri    
RSS © 2010 Bursa Haber 16 Haberleri internet gazetesi
Site iceriğinin telif hakkı bildirilmeksizin kullanılması yasaktır
Haberci Davetiye Bursa FM Plaket