Bursa Haber 16 Haberleri internet gazetesi
    09 Þubat 2012 Perþembe

TERÖR OLAYLARI VE ÞEHÝTLERÝMÝZ, AK PARTÝ DANIÞMA...

  Gencay Yýlmaz

          
         TERÖR OLAYLARI VE ÞEHÝTLERÝMÝZ, AK PARTÝ DANIÞMA...

TERÖR OLAYLARI VE ÞEHÝTLERÝMÝZ


Son iki ayda 47 þehit… Hafta sonu 11 þehitimizi daha topraða verdik. Analar, babalar, bacýlar, kardeþler..Kýsacasý Türk halký aðladý. Terör olaylarýnýn arkasýnda olanlar biliniyor, deniliyor. PKK taþerondur deniliyor, Ama önlem alýnmýyor. Olan yine kahraman askerlerimize oluyor.  Babalar gününde þer güçleri sevindirmemek için babalar dik duruyor ve aðlamýyordu.


Kardeþ kavgasý çýkartýlmak için herkes oyunlarýný oynuyor. Sonuç, kahraman askerlerimiz birkaç Þ….. tarafýndan kalleþçe  þehit ediliyor. Yüreðimiz aðlýyor. Haberleri izliyorsunuz. Kimileri Açýlým baltalanmak isteniliyor, diyor. Kimileri ise açýlým boþ, diyor. Evet, bu PKK nasýl son bulacaksa bulsun. Artýk Türk halký aðlamasýn. Terör üzerinden siyaset yapýlmasýn.  Ýktidar, Muhalefet herkes tek bir sesle PKK’nýn üzerine gitsin. Okyonuslarýn ötesinden geliyorlar devlet iþgal ediyorlar. Biz ise sýnýr ötesine gidip gelmekle yetiniyoruz. Savaþsa savaþ olsun. Ama bu kargaþa ortadan kalksýn. Kimse þehitlerimiz üzerinden nemalanmaya kalkmasýn. 30 yýlý aþkýndýr bu terör örgütü Türkiye’nin baþýna bela oldu. Olmaya da devam ediyor. Türkiye ne zaman güçlü bir ülke olduðunda terör olaylarý patlak veriyor. Bunu anlamakta güçlük çekiyorum.


            PKK’nýn arkasýnda hangi devletlerin olduðu zaten biliniyor. Show TV haber ekibi Kandil e giderek geçtiðimiz aylarda PKK’nýn sözde baþý olan Murat Karayýlan’la röportaj yapmýþtý. SHOW Haber Yayýn Koord. Korcan Karar’ýn 3 saaatlik röportajda Karayýlan, açýk bir þekilde arkasýnda olan devletlerin isimlerini veriyordu. Karayýlan Amerika ile düþman olmadýklarýnýn altýný bile çiziyordu. Röportajý Ana Haber bülteninde izlerken tüylerim diken olmuþtu. Açýklamalarýyla haklý olduklarýný ve Kürtlerin haklarýný savunduklarýný belirtiyordu. Kürtlerin eðitim hakký yok mu? Var, kamuda çalýþýyorlar, Kürtçeyi konuþabiliyorlar. Devlet yatýrýmýndan en büyük payý alýyorlar. Seçme ve seçilme haklarý var. Kýsacasý batýdaki, kuzeydeki güneydeki insanlar gibi ayný haklara sahipler. PKK’lýlarla röportaj yapmak için bazý medya kuruluþlarýn yazarlarý da Kandil’e çýkarak birbirleriyle yarýþ içindeydi. Evet, haberciler ulaþýyor Nedense devlet olarak PKK’nýn bir numarasýna ve PKK’lýlara bizler ulaþamýyoruz. Ýþte Türk halký bunu anlamakta güçlük çekiyor.


            “BÝZ TÜRKÝYE’YÝZ, DÝYEREK BÝR ARAYA GELÝNSÝN”


Bu sözler Karadenizspor Kübü Baþkaný Alican Durdu’ya ait. Durdu, Hemþeri dernekleri þenliðinde bir araya gelen deneklerin birlik ve beraberlik içinde tepkilerini ortak dille getirmelerini istiyor.  Þehitlerimize saygý ve teröre tepki için maç bile yapmadýlar. Aslýnda birçok dernek terör konusunda basýn açýklamasý için bizleri aradý. Elazýð Dernek Baþkaný Ercan Gökalp’ta bunlardan birisi. Giresun Dernek Baþkaný Durmuþ Uslu’da terör konusunda tepkiliydi. Sendikalar da olaya tepkiliydi, Oda temsilcileri de. Siyasilerde. Kýsacasý herkes terör olaylarý konusunda tepkiliydi. “Biz Türkiye’yiz” diyorlardý.


            ***      ***      ***      ***


AK PARTÝ DANIÞMA MECLÝSÝNÝ NEDEN PARTÝDE TOPLADI?


 


AK Parti teþkilatý kurulduðundan bu yana iktidar olmasýna raðmen Danýþma Meclisi toplantýlarýna devam ediyor. Danýþma Meclisi toplantýlarýný geçmiþte salonda yapýlýrken bu sefer AK Parti 23. Danýþma Meclisi toplantýsýný ilçe binasýnda yapýnca þaþýrdým. Neden böyle diyerek bu soruyu sordum. Benim gibi partililerde ayný soruyu sormuþ olacak ki, Ýlçe Baþkaný Oktay Kahveci konuþmasýnda bu konuya açýklýk getirdi. Genel Merkezden her ay yapýlmasý talimatý verilmiþ ve ilçe binasýnda olmasý istenilmiþ. Toplantýya partili olmayanlar da davet ediliyordu. Bundan böyle toplantýya sadece Yönetim kurulu üyeleri, Meclis üyeleri, Kadýn Kollarý, Gençlik kollarý ve mahalle temsilcileri katýlacak. Sorunlar ele alýnacak ve çözüm yollarý üretilecek.


            Mehmet Turgut ile Enver Þahin yan yana Danýþma Meclisi’ni takip ederken, Ýl Genel Meclis Baþkaný Nurettin Avcý ise Ankara’da olduðu için katýlamamýþtý. Ankara’daki yoðun tempo nedeniyle milletvekillerinin katýlmadýðý toplantýda Baþkan Kahveci, TOKÝ, Hastane, Serbest Bölge, Zeytin, Arýtma ve Kumla Barajý gibi önemli projelerdeki geliþmeler hakkýnda partilileri bilgilendirdi. Ýçme suyu yatýrýmlarýn devam ettiði ve kanalizasyon ihalesinin yapýldýðý anlatýldý. Kahveci ayrýca çevre konusunda önemli olan Arýtma tesisi içinde çalýþmalara baþlandýðýný duyurdu. Bu proje dýþ kredi kaynaklý yapýlacak. Ýznik, Orhangazi ve Gemlik faydalanacak. Sanayi atýklarý ve çöplerden pislenen derelerimiz temiz akacak. Arýtýlmýþ temiz sular içeceðiz. Çevre için bu projeyi önemsiyorum. Ýnþallah kýsa sürede hayata geçer.

2010-06-22 Bu yazý  594  kere okundu

SON YAZILARI

BÝMER’E YAPILAN BAÞVURULAR…BAÞBUÐ’UN TUTUKLANMASI VE YAPILAN YORUMLAR…ÖZEL HASTANELERDE HANGÝ HASTALIKTAN FARK ALINMAYACAK? FRANSA VE 1915 OLAYI.. AK PARTÝLÝ KILIÇ GÜVEN TAZELEDÝ. BAKAN ÇELÝK BURSA’DAYDI? MÝNÝK GÝZEM, BU KEZ AÐLATTI. AK PARTÝDE KONGRELER KALDIÐI YERDEN. BAYKAL’IN 2 GÜNLÜK BURSA ZÝYARETÝ.. HÝCRÝ YILBAÞI VE MUHARREM AYININ ÖNEMÝ. BAÞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ’TAN 3 MADDELÝK UYARI. BEDELLÝDE HER YAÞA BÝN TL. ÖÐRETMENLER GÜNÜ… AK PARTÝ KONGRESÝ. MEHMETCÝKLERÝN HARÇLIKLARI BEDELLÝ ASKERLÝK VE VÝCDANÝ RET TARTIÞMALARI TÜRKÝYE’NÝN MARKA DEÐERÝ . CUMHURÝYET TARÝHÝNDEKÝ DEPREMLER. GECEKONDULAR YIKILACAK MI (!) AYASOFYA CAMÝÝNDE BAYRAM NAMAZI. AYASOFYA TARTIÞMALARI. BAÞKAN ALTEPE'DEN "KÜLTÜREL MÝRAS" DERSÝ. BEYOÐLU'NDA VATANDAÞ BAÞKAN. BAÞKAN FAKIBABA’DAN BELEDÝYECELÝK DERSÝ. FAKIBABA, BAKAN ÇELÝK ÝÇÝN NE DEDÝ?

YORUMLAR

Ücretsiz ABONELÝK

 

http://www.haber16.com/images/mailgrup.JPG

E-Posta :

 

KÖÞE YAZARLARI
VÝDEO HABERLER
Avusturalya Uzaylý Videosu
Avusturalyalý gencin çektiði ve bugun internete düþen uzaylý video görüntüleri kamu oyunda büyük infial uyandý
Anketler
Bursaspor bu sene süper ligi kaçýncý bitirir?
1. Sýrada þampiyon bitirir
2. sýrada bitirir
3. sýrada bitirir
Ýlk beþe bile giremez!
DÖVÝZ KURLARI


ÇOK OKUNANLAR
Ulusal Manþetler


Facebook Aðýmýz

bursastore busmek bursagaz bursahaber buski turizm kolesterol nedir zona hastaligi ebru sam wenice kids suyun önemi
Gemlik Haberleri inegöl Orhangazi Haberleri Osmangazi Haberleri Nilüfer Mustafakemalpasa iznik Haberleri Büyükorhan Haberleri Gürsu Haberleri
Kursunlu Alanyurt Haberleri çakirli Demirtas Akçalar çeltikçi Boyalica Kinik Harmancik
Kumla Haberleri Cerrah Haberleri Narlica Emek Haberleri çali Ovaazatli Elbeyli Kestel Haberleri Keles Haberleri
Karacaali Haberleri Tahtaköprü Sölöz Kirazli Gölyazi Tatkavakli   Barafaki Yenisehir
Gemsaz Haberleri Yeniceköy Yeniköy Ovaakça Görükle Tepecik Haberleri Mudanya Haberleri Orhaneli Haberleri Yildirim
Kumsaz Haberleri       Hasanaga Yalintas Güzelyali Karincali Karacabey Haberleri
        Kayapa Haberleri Yesilova Zeytinbagi Göynükbelen
Uludag Haberleri Ramazan Heykel Haberleri Merinos Haberleri Ulu Cami Cumalkizik Acemler Haberleri    
RSS © 2010 Bursa Haber 16 Haberleri internet gazetesi
Site iceriğinin telif hakkı bildirilmeksizin kullanılması yasaktır
Haberci Davetiye Bursa FM Plaket