Bursa Haber 16 Haberleri internet gazetesi
    08 Þubat 2012 Çarþamba

FATÝH GÜLERÝN BÝR YILLIK KARNESÝ

  Gencay Yýlmaz

          
         FATÝH GÜLERÝN BÝR YILLIK KARNESÝ

BAÞKAN GÜLER’ÝN BÝR YILLIK KARNESÝ


 


Seçimler 1 yýl oldu. Fatih Güler bir yýldýr baþkanlýk koltuðunda oturuyor. Baþkan Güler, mutlaka bir yýllýk icraatlarýný deðerlendirecektir. Vatandaþýn gözüyle Baþkan Güler’in bir yýllýk karnesi ne derseniz?


Seçimlerden sonra baþkanlýk koltuðuna oturan Baþkan Güler, görevine hýzlý baþladý ve Ýlk olarak belediye bünyesinde Ýþ Masasý oluþturuldu.Vatandaþla baþkanlýk arasýnda duvarlarý yýkarak þeffaf olacaðýnýn ilk sinyalini vermiþti.  Gelir gelmez herkese müdürlükler verdi, Belde belediyelerden gelenlerle Gemlik belediyesindeki müdürlerle yer deðiþikliði yaptý. Ekibini kurdu. Dernek, sivil toplum kuruluþlarýna ve odalara teþekkür ziyaretlerine baþladý. Belediye de Alo Belediyeyi kurdu.  (Kim tarafýndan iþlendiðini ve verildiðini bilen biliyor) Belediye eski baþkaný Mehmet Turgut döneminde %90’ý tamamlanan Sosyal yaþam Merkezini tamamladý. Cazibe merkezi çalýþmalarý aðýr da olsa devam ediyor. Atatürk ilköðretim okulunun ihalesi yapýlan inþaatý çalýþmalarý para ödenmediði için durdu. Hemþeri dernekleriyle birlikte Sosyal yaþam merkezinde gece düzenledi. Cenaze hizmetleri ücretsiz dedi, sonra cenaze aracýndan km baþýna bir lira alýndý. Vatandaþlarla diyalog kuran ve güler yüzlü belediyeciliði savunan Baþkan Güler’den ilk etapta Gemlikliler gibi ben de umutlu idim. Zamanla Baþkan Güler deðiþti. Vatandaþlar bile bir yýl içinde Baþkan Güler’in deðiþtiði yönünde birleþiyor. Sürekli il dýþýna çýkmasý ve yurtdýþýna çýkmasý da vatandaþlar tarafýndan eleþtiriliyor. Aslýnda eleþtiriler karþýsýnda baþkanýn yurtdýþýna çýkmasý ve farklý illere gitmesinin eleþtirilmemesi gerekir. Çünkü Baþkan Güler, oradaki bir projeyi Gemlik’e uygulamak ve güzelleþtirmek için gidiyor.(!) Vizyonu geniþ tutmak gerekir. Eskiþehir’e gitti, Porsuk çayýný yerinde inceledi, bilgiler aldý. Ayný projeyi de Karsak deresinin olduðu yere yapmayý düþünüyor. Seçimlerden önce TOKÝ’yi savunuyordu þimdi ise TOKÝ’nin karþýsýnda. “Sorunlarý diyalogla çözeceðiz . O iþ, bu bizim deðil demeyeceðiz. Her iþe sahip çýkacaðýz. Sorunlarý birlikte çözeceðiz” diyen Baþkan Güler, ilçede yaþadýðýmýz sel felaketinde kriz masasýnýn oluþmasýna öncelik etmediði gibi, “bu iþ BUSKÝ’nin bizim iþimiz deðil” diyerek vatandaþýn sorunlarýna yardýmcý olmadý.


Belediye de deðiþim rüzgarlarý devam etti. Yetkileri her iki baþkan yardýmcýsýna veren Baþkan Güler, mümkün oldukça belediyede sorumluluk almak istemiyor. Vatandaþlar sorunlarýnýn çözümü noktasýnda soluðu ya Bþk. Yrd. Ateþli’nin ya da Bþk. Yrd. Acar’ýn yanýnda alýyor. Seçimlerden önce Gemlik’i birlikte yönetelim sözünü de veren Baþkan Güler’in bu sözünü ne kadar yerine getirdiðini son yapýlan Gemlik Belediye Spor kongresinde vatandaþlar yakýndan gördü. Kapalý kapýlar  ardýnda yapýlan kongrede 26 üyeden 14 üyenin katýldýðý kongrede Aydýn Bayraktar dýþýnda yönetim CHP’lilerden oluþtu. Dernek ve odalarýn seçimlerinde kendilerine yakýn isimlerin gelmesi için yapýlan müdahaleler herkes tarafýndan biliniyor. Kent Konseyi yürütme kurulu üyelerinin seçiminde yaþanan tartýþmalar ve kapalý kapýlar ardýnda yapýlan toplantýlar ve by pas edinen isimler.  Kent Konseyinde Kadýn ve Gençlik Meclisi kurulmasý görüþülüyor. Kýsa sürede yürütme kurulu üyelerinin haberi bile olmadan kadýn meclisi oluþuyor, üyeler haberi gazetelerden öðreniyor. Emek platformu kuruluyor, üyelerine bakým kimlerden oluþuyor. Eleþtirilmekten  rahatsýz bir yönetim. Gemlik’te gazeteciliðin bitirilmesi için yapýlan baskýlar ve çalýþmalar. Gereksiz yere saða sola þikayetler. Bir yýllýk geliþmelere bakýldýðýnda Baþkan Güler’in “Gemlik’i birlikte yönetelim” sözü sadece seçimlerde  söylenmiþ söz olarak kalýyor.


Diðer taraftan parasýný almayan firma sahipleri, yarým kalan iþler, sözleþme farklarýný ve ikramiyelerini zamanýnda alamayan belediye iþçileri ve asgari ücretle zor þartlar altýnda çalýþýp üç aydýr parasýný alamayan temizlik iþçileri. Ýþ masasýna müracaat edenlerden CHP’lilerin iþe girmesi, Hisar tepe Mahallesinde Saðlýk Ocaðý olarak yapýlan binanýn bekar evi olmasý, içki ruhsatlarý, bir tarafýn yolunu yaparken, yolu yapýlmayan mahalle ve sokaklar. Vatandaþ arasýnda ayrýmcýlýklar, bedava düðün salonu deyip, bir düðün salonundan alýnan büyük rakamlar, seçimlerden önce kasasýnda parasý olan belediyenin bir yýl sonra kasasýnda paranýn olmamasý ve belediyenin borç bataðýnda olmasý, Belediyeye yardým için gelenlerin Ýlçe Kaymakamlýðý SYDV’na yönlendirilmesi.


Sözün özü Baþkan Güler’den ilk baþta umutluydum. Bir yýlda yapýlan çalýþmalarý ve uygulamalara baktýðýmýzda vatandaþlar gibi umudum benim de azalmaya baþladý. Güler yüzlü belediyecilik denildi, vatandaþýn yüzü gülmüyor. Sorunlar çözülmüyor. Maddi sýkýntý içinde olan belediye de iþini yapanlar parasýný alamýyor. Zaman çabuk geçiyor, Seçimlerden bu yana bir yýl geçti. Ýlk baþlarda olumlu baþladýðýn baþkanlýk koltuðunda karne notun giderek düþüyor. Seçimlerde söylemiþ olduðun gibi “Gemlik’i birlikte yönetelim” sözünü hayata geçir. Eleþtirilerden rahatsýz olmayýn. Eleþtirileri dikkate almalýsýnýz. Sorunlarýn çözümü için çalýþmalýsýnýz. Gemlik’in hak ettiði yere gelmesi için çalýþmalýsýn. Þeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye “Ey Oðul! Beysin! Bundan sonra öfke bize; uysallýk sana” sözü ile baþlayan ve “Osman! Geçmiþini iyi bil ki, geleceðe saðlam basasýn. Nereden geldiðini unutma ki, nereye gideceðini unutmayasýn...” sözü ile biten nasihatýný dikkate almakta fayda var, diye düþünüyorum.


Kalýn saðlýcakla….

2010-03-30 Bu yazý  771  kere okundu

SON YAZILARI

BÝMER’E YAPILAN BAÞVURULAR…BAÞBUÐ’UN TUTUKLANMASI VE YAPILAN YORUMLAR…ÖZEL HASTANELERDE HANGÝ HASTALIKTAN FARK ALINMAYACAK? FRANSA VE 1915 OLAYI.. AK PARTÝLÝ KILIÇ GÜVEN TAZELEDÝ. BAKAN ÇELÝK BURSA’DAYDI? MÝNÝK GÝZEM, BU KEZ AÐLATTI. AK PARTÝDE KONGRELER KALDIÐI YERDEN. BAYKAL’IN 2 GÜNLÜK BURSA ZÝYARETÝ.. HÝCRÝ YILBAÞI VE MUHARREM AYININ ÖNEMÝ. BAÞBAKAN YARDIMCISI ARINÇ’TAN 3 MADDELÝK UYARI. BEDELLÝDE HER YAÞA BÝN TL. ÖÐRETMENLER GÜNÜ… AK PARTÝ KONGRESÝ. MEHMETCÝKLERÝN HARÇLIKLARI BEDELLÝ ASKERLÝK VE VÝCDANÝ RET TARTIÞMALARI TÜRKÝYE’NÝN MARKA DEÐERÝ . CUMHURÝYET TARÝHÝNDEKÝ DEPREMLER. GECEKONDULAR YIKILACAK MI (!) AYASOFYA CAMÝÝNDE BAYRAM NAMAZI. AYASOFYA TARTIÞMALARI. BAÞKAN ALTEPE'DEN "KÜLTÜREL MÝRAS" DERSÝ. BEYOÐLU'NDA VATANDAÞ BAÞKAN. BAÞKAN FAKIBABA’DAN BELEDÝYECELÝK DERSÝ. FAKIBABA, BAKAN ÇELÝK ÝÇÝN NE DEDÝ?

YORUMLAR

Ücretsiz ABONELÝK

 

http://www.haber16.com/images/mailgrup.JPG

E-Posta :

 

KÖÞE YAZARLARI
VÝDEO HABERLER
Avusturalya Uzaylý Videosu
Avusturalyalý gencin çektiði ve bugun internete düþen uzaylý video görüntüleri kamu oyunda büyük infial uyandý
Anketler
Bursaspor bu sene süper ligi kaçýncý bitirir?
1. Sýrada þampiyon bitirir
2. sýrada bitirir
3. sýrada bitirir
Ýlk beþe bile giremez!
DÖVÝZ KURLARI


ÇOK OKUNANLAR
Ulusal Manþetler


Facebook Aðýmýz

bursastore busmek bursagaz bursahaber buski turizm kolesterol nedir zona hastaligi ebru sam wenice kids suyun önemi
Gemlik Haberleri inegöl Orhangazi Haberleri Osmangazi Haberleri Nilüfer Mustafakemalpasa iznik Haberleri Büyükorhan Haberleri Gürsu Haberleri
Kursunlu Alanyurt Haberleri çakirli Demirtas Akçalar çeltikçi Boyalica Kinik Harmancik
Kumla Haberleri Cerrah Haberleri Narlica Emek Haberleri çali Ovaazatli Elbeyli Kestel Haberleri Keles Haberleri
Karacaali Haberleri Tahtaköprü Sölöz Kirazli Gölyazi Tatkavakli   Barafaki Yenisehir
Gemsaz Haberleri Yeniceköy Yeniköy Ovaakça Görükle Tepecik Haberleri Mudanya Haberleri Orhaneli Haberleri Yildirim
Kumsaz Haberleri       Hasanaga Yalintas Güzelyali Karincali Karacabey Haberleri
        Kayapa Haberleri Yesilova Zeytinbagi Göynükbelen
Uludag Haberleri Ramazan Heykel Haberleri Merinos Haberleri Ulu Cami Cumalkizik Acemler Haberleri    
RSS © 2010 Bursa Haber 16 Haberleri internet gazetesi
Site iceriğinin telif hakkı bildirilmeksizin kullanılması yasaktır
Haberci Davetiye Bursa FM Plaket