• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
03:42
Sultangazi'de Iraklı kadının ölümü ile sonuçlanan kazada kaçan otomobil sürücüsü tutuklandı
02:33
Ankara'da sağanak etkili oldu
01:54
Otomobil, beton bariyere ve otomobile çarpıp takla attı: 1 yaralı
01:12
Tavan sıvaları düşen evdeki 5 kişi tahliye edildi
00:42
Arnavutköy'de 4 aracın karıştığı zincirleme kaza: 1 yaralı
00:36
Minibüs ile çarpışan motosikletin sürücüsü öldü, 4 kişi yaralandı
00:30
TBMM Genel Kurulu'nda, toprak koruma ve arazi kullanımına ilişkin teklifin 10 maddesi daha kabul edildi
00:30
Dünya Kupası için ABD'ye girişine izin verilmeyen Somalili hakem ülkesine döndü
00:06
At çiftliğinde yangın: 3 at öldü
00:03
İşitme engelli kardeşini vurdu, polis operasyonunda etkisiz hale getirildi
00:03
İşitme engelli kardeşini ve bir polis memurunu yaralayan şüpheli, operasyonla etkisiz hale getirildi
Üye Paneli
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
  1. Haberler
  2. Ekonomi
  3. Eskişehir Sanayi Odası Başkanı: Masabaşı değil, makine başı eleman aranıyor
Ekonomi
Yayınlanma: 19 Şubat 2017 - 15:42
Güncelleme: 19 Şubat 2017 - 15:47

Eskişehir Sanayi Odası Başkanı: Masabaşı değil, makine başı eleman aranıyor

Eskişehir Sanayi Odası (ESO) Başkanı Savaş Özaydemir, Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) 40 bin kişiyi istihdam  ettiklerini belirterek, hemen 500, hatta bin kişiye iş vermeye de hazır  olduklarını, ancak insanların masabaşı yüksek maaşlı iş aradıklarını, bu nedenle  makine başında durup iş yapacak eleman bulamadıklarını söyledi.

Ekonomi
19 Şubat 2017 - 15:42
Güncelleme: 19 Şubat 2017 - 15:47
Yorumlar
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yorumlar
Eskişehir Sanayi Odası Başkanı: Masabaşı değil, makine başı eleman aranıyor
Eskişehir  Sanayi Odası Başkanı Özaydemir, 'ya konuştu.  Özaydemir, yaptığı açıklamada, hükümetin art arda  açıkladığı ekonomik tedbirler nedeniyle bu yılın ikinci yarısından son derece  umutlu olduklarını ifade etti. Hükümetin başta ekonomi olmak üzere birçok alanda son yılların en  cesur ve kararlı adımlarını attığını dile getiren Özaydemir, "Özellikle yüksek  teknoloji yatırımlarına yönelik uygulamaya konulan yeni yatırım teşvik  tedbirleri, istihdam teşvikleri, SGK ödemelerine getirilen kolaylıklar, vergi  borçlarının yapılandırılmasıyla ihracata sağlanan ciddi anlamdaki destekler  bizleri ve iş dünyasını gerçekten mutlu etmiş ve önümüzü açmıştır." dedi. 2015 yılındaki seçimlerin ardından Rusya ile yaşanan gerilim,  Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki hain darbe girişimi ve  sınırdaki askeri gelişmeler nedeniyle ekonomik açıdan oldukça zor zamanlar  geçirdiklerini anlatan Özaydemir,  "İş dünyası olarak bu dönemde önümüzü görmekte  zorlandığımız günler olmasına rağmen, zor bir dönemi geride bırakmakta olduğumuzu  belirtmek isterim. Hükümetimizin ekonomideki kararlı duruşu ve atılan doğru  adımlar neticesinde, 2017 yılının geride kalan iki yıldan daha iyi olacağı  kanaatindeyiz." diye konuştu.

AK PARTİ HÜKÜMETİ OLMASAYDI FETÖ İLE BAŞ EDEMEZDİK

Özaydemir, 40 yıla yakın bir süre içinde gelişip, devletin her  kademesine sızan hain FETÖ ile bir tek AK Parti hükümetinin baş edebildiğini  belirterek, "AK Parti hükümeti olmasaydı, FETÖ ile baş edemezdik. Bu konuda  başarılı çalışmalar gerçekleştirildiğini yakinen görmekteyiz." değerlendirmesinde  bulundu. Alınan ekonomik kararların etkilerinin reel piyasalara yansımasının  biraz gecikmeli olduğunu, ilk olumlu etkilerin zaman içinde görüldüğünü aktaran  Özaydemir, şunları söyledi: "Bu açıdan baktığımızda, beklenmedik gelişmeler olmadığı takdirde  alınan kararların etkisiyle 2017 yılının ikinci yarısının hem sanayi üretimi ve  ihracatında artış hem turizmde canlanma hem de tarımsal üretimde yaşanacak olumlu  gelişmelerle, ülkemiz ekonomisinin pozitif yönde gelişeceğini beklemekteyiz. Son  olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın başlattığı istihdam seferberliğini canı gönülden  desteklediğimizi belirtmek isterim. Bu kampanyaya destek olmak amacıyla 13  Şubat'ta ESO, Ticaret Odası ve İŞKUR İl Müdürlüğü olarak ortaklaşa Mesleki Eğitim  ve İstihdam Seferberliği protokolü imzaladık."

'MAKİNE BAŞINDA DURACAK ELAMAN BULAMIYORUZ'

ESO üyelerinin toplam çalışan sayısının 60 bin kişiye ulaştığını  bildiren Özaydemir, şunları kaydetti: "Eskişehir OSB'de 500'ün üzerindeki işletmede hali hazırda 40 bin  kişiyi istihdam etmekteyiz. Hemen 500 kişiye iş vermeye hazırız. Bir o kadar daha  kişiyi de rahatlıkla istihdam edebilecek durumdayız, ancak bu iş gücü açığını  aylardır kapatamıyoruz. Halen birçok firmamız nitelikli personel arayışında.  Gerek İŞKUR, gerek basın yayın organları aracılığıyla her alanda iş gücü  ihtiyacımız olduğunu sürekli beyan ediyoruz. Firmalarımızda sürekli açık kadrolar  olduğunun bilinmesini isterim, ancak kalifiye ve nitelikli personel bulmakta  gerçekten çok ciddi sıkıntı çekiyoruz. Tüm yasal haklarını verdiğimiz halde  insanlar ne yazık ki fabrikalarda çalışmak istemiyorlar. Bizlere nitelikli iyi  yetişmiş meslek lisesi mezunu gençler gerektiği halde, herkesin üniversite okuma  sevdası yüzünden mevcut iş kollarında istihdam edilecek insan sayımız sürekli  azalmakta. Deyim yerindeyse herkes masabaşı yüksek maaşlı iş arayışında, makine  başında durup iş yapacak eleman bulamıyoruz. Geçmişte iyi niyetle uygulamaya  konulan işsizlik parası gibi çeşitli uygulamaların da insanları farklı  düşüncelere yöneltip iş hayatından uzaklaştırdığına şahit olmaktayız. Bu tür  konularda da tarafları mağdur etmeyecek, yeni ve daha kalıcı çözümler bulmamız  gerektiği düşüncesindeyim."
 

  • YORUMLAR
adlı kullanıcıya cevap x
İlginizi Çekebilir
Türkiye şans oyunları tarihinin rekor ikramiyesi Adana'da sahibini buldu
Türkiye şans oyunları tarihinin rekor ikramiyesi Adana'da sahibini buldu
Altur Turizm, 50'nci yılında araç filosunu büyütüyor
Altur Turizm, 50'nci yılında araç filosunu büyütüyor
PayCore'dan topluluk bulutu ile yeni nesil processing hizmeti
PayCore'dan topluluk bulutu ile yeni nesil processing hizmeti
Aylık en yüksek reel getiri mevduat faizinde oldu
Aylık en yüksek reel getiri mevduat faizinde oldu
Son Haberler
Sultangazi'de Iraklı kadının ölümü ile sonuçlanan kazada kaçan otomobil sürücüsü tutuklandı
Sultangazi'de Iraklı kadının ölümü ile sonuçlanan kazada kaçan...
Ankara'da sağanak etkili oldu
Ankara'da sağanak etkili oldu
Otomobil, beton bariyere ve otomobile çarpıp takla attı: 1 yaralı
Otomobil, beton bariyere ve otomobile çarpıp takla attı: 1 yaralı
Tavan sıvaları düşen evdeki 5 kişi tahliye edildi
Tavan sıvaları düşen evdeki 5 kişi tahliye edildi
Arnavutköy'de 4 aracın karıştığı zincirleme kaza: 1 yaralı
Arnavutköy'de 4 aracın karıştığı zincirleme kaza: 1 yaralı
Türkiye doğalgaz ticaret merkezi olmak  için tüm koşullara sahip
Türkiye doğalgaz ticaret merkezi olmak  için tüm koşullara sahip

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Dünya
Ekonomi
Magazin
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Biyografiler
Üye Paneli
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
Namaz Vakitleri
  • Bursa Haberleri
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Teknoloji
  • Biyografiler
  • Üye Paneli
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
  • Namaz Vakitleri

  • Rss
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır.
İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.