Bursa Haber 16 Haberleri internet gazetesi
    30 Temmuz 2010 Cuma

YENÝÞEHÝR DE FABRÝKA BEKLEYÝÞÝ
Yeniþehir de fabrika bekleyiþi Akros Çimento A.Þ tarafýndan Yeniþehir in Burcun köyüne yapýlmasý planlanan fabrikanýn bir an önce kurulmasý isteniyor
2009-10-14 - 11:39 Facebook'ta Paylaþ

 

Vatandaþýn sabrý kalmadý


Yeniþehir Burcun köyüne kurulacak olan 200 milyon Euro’luk büyük yatýrýmýn gecikmesi, vatandaþlarý sabýrsýzlandýrýrken, “artýk dayanacak gücümüz kalmadý” diye sýkýntýlarýný dile getirdiler.

 
Akros Çimento A.Þ tarafýndan Yeniþehir’in Burcun köyüne yapýlmasý planlanan fabrikanýn bir an önce kurulmasý isteyen civar köyleri ve Yeniþehirliler, “Fabrika bizim tek umudumuz. Fabrikanýn yapýlmasýný sabýrsýzlýkla bekliyoruz. Bizilbe birlikte binlerce kiþinin de sabýrsýzlýkla beklediði biliyoruz. Yeniþehir’e ve ülke ekonomisine büyük katkýlarý olacak bu fabrikanýn bir an önce çalýþmalara baþlamasý tek dileðimiz” diye konuþtular.

  
Vatandaþlar yaþadýklarý maddi sorunlarý ise þöyle dile getirdiler: “Büyük bir krizin yaþandýðý günümüzde binlerce insan iþsiz kaldý. Doðru dürüst mahsulümüz yok. Hoþ olsa da zaten para etmiyor. Tek çaremiz bu fabrikanýn kurulmasý. Fabrikayý maddi anlamda bir çýkýþ yolu olarak görüyoruz. Evlerimize ekmek, çocuklarýmýza aþ götürmek istiyoruz, tek derdimiz bu”.  

 
Akros A.Þ. Genel Müdürü Hakan Büyüksaraç ise; "Dünyada ve Türkiye büyük bir kriz yaþanýrken biz, 200 milyon Euro’luk yatýrým yapmak için mücadele veriyoruz. Küresel kriz ortamýnda yerli ve yabancý ortaklarýmýzda hiç bir sapma olmadan yatýrýma bir an önce baþlamak için sabýrsýzlanýyor. Bazý gecikmeler olsa bile fabrikanýn temelini atmak için hýzla çalýþmalarýmýzý sürdürüyoruz. Ýstikrarýn önemini herkes biliyor. Bankacýlýk sektörünün ülkemizde çok saðlam olduðunu, reel sektörün muhakkak desteklenmesi gerektiðini de unutmamamýz gerekir. Bir ülkenin büyümesinde önemli rol oynayan yatýrýmcýnýn önüne set yerine destek olunmasý gerekir. Biz çektiðimiz sýkýntýlarý bir kenara býrakarak bundan sonra ülke ekonomisine ve insanlarýmýza neler katabiliriz bunun hesaplarýný yapmaya baþladýk" dedi.

 
Akros Çimento Fabrikasý'nýn 200 milyon Euro'ya mal olacak tesislerinin direk ve dolaylý olarak 2500 kiþiye istihdam saðlamasý bekleniyor. Kurulmasý planlanan fabrika bölgede son yýllarýn en büyük yatýrýmý olarak göze çarpýyor.

 

Nihat Býçak - Yeniþehir




# ?>
 kere okundu

YORUMLAR

Ekonomi Kategorisine Ait Diðer Haberler

Çýnarcýk'ta Kivi Üretimi Yaygýnlaþýyor Gemlik Ticaret Odasýndan Elektronik Fatura Sistemi Semineri Bursa AB Fonlarýndan daha çok yararlanacak TCMB tespitinde haklý çýktý Marmarabirlik'ten Baþköy'delisanslý zeytin ve zeytinyaðý depolarý Borusan Baþbakan aðýrladý Erdoðan Tramvay çalýþmalarý baþarýlý Bursa Tramvay üretim merkezi olacak Gemport ek ünitelerini hizmete açtý Gedelek yýlda 50 bin ton turþu ihraç ediyor Evteks fuarýnýn 30'u buttimliydi Tebriz -Ýran 'da tugiad temsilciliði Üretmek ve ihracat yapmaktan baþka çare yok Ýskender Kebap oldu Alexander kebap EVTEKS'e Bursaspor damgasý Yenilenebilir enerjiye katký BES verileri açýklandý Emekliye büyük müjde Bursalý iþ adamlarý ümitli Benzinde yüzde 4 tasarruf En Büyüðü Bursagaz BUÝKAD üyeleri Kent Meydaný AVM'de bir araya geldi Akaryakýt sektöründe rekabet kýzýþýyor Bursa Sanayiye Doydu Öncelik Turizm Ýþ Yaþamýnda Kadýn ödülleri verildi Benzine zam LPG'ye indirim geldi e-haciz'le mallarýna el konacak Ýpekçilik Enstitüsü restore ediliyor Doðalgaza Mart ayýndada zam yok Media Markt Ve Saturn Þirketleri Türkiye Ceo'su Nuri Topatan

Sitemizdeki yeniliklerden ve geliþmelerden haberdar olmak için mail listemize üye olun. Mail adresiniz kesinlikle gizli tutulacak ve spam-mail gönderilmeyecektir.
eMail:
KÖÞE YAZARLARI
VÝDEO HABERLER
Bakýcý kadýna gasp þoku
Korunmak için yanýnda taþýdýðý silahý ve cep telefonu gasp edilen kadýn þoka girdi.
Anketler
Bursa'nýn en büyük sorunu nedir?
Çarpýk Kentleþme
Çevre Kirliliði
Eðitim
Ulaþým
Ýþsizlik
ÇOK OKUNANLAR
Bursa Teknik Üniversitesi 10 Yýlda 3 Farklý Tekliften Sonra 6 Fakülte Ýle Kuruldu
Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde kanunlaþan Bursa Teknik Üniversitesi bünyesinde
RSS © 2008 Bursa Haber 16 Haberleri internet gazetesi
Site iceriğinin telif hakkı bildirilmeksizin kullanılması yasaktır
Gemlik Emlak Davetiye