• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Şehir Haberleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Dizi ve Fragmanlar Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
19:14
Haber alınamıyordu; dere yatağında cansız bedeni bulundu
14:48
Başkan Bozbey’e Gürsu’da sevgi seli
13:53
Mustafakemalpaşa Büyükşehir’le yenileniyor
12:55
Özgür Özel'in dokunulmazlık dosyası Meclis'te
12:46
Bahçeli: Gerekirse İmralı’ya ben giderim
Video Galeri Foto Galeri
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli
Bursa Haberleri
Yayınlanma: 01 Nisan 2020 - 11:45
Güncelleme: 28 Ekim 2025 - 06:30

Yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli

Gemlik Kaymakamlığı bünyesinde kurulan ve Gemlik Belediyesi’nin altyapı desteği sağladığı Vefa Destek Grubu, koronavirüs salgını nedeniyle evden çıkamayan Gemliklilere yardım eli uzatıyor.Çin’de ortaya çıkan ve iki yüzden fazla ülkede küresel bir salgın haline gelen koronavirüs hastalığı, ülkemizde de etkisini gösteriyor. Hastalıktan en çok etkilenme riskine sahip 65 yaş üstü yaşlılar başta olmak üzere farklı hastalıkları olan vatandaşların evden çıkmamaları istenirken, bu kişilerin temel ihtiyaçları ise Vefa Destek Grubu tarafından karşılanıyor.Gemlik’te kaymakamlık çatısı altında kurulan ve Gemlik Belediyesi tarafından altyapı desteği sağlanan Vefa Destek Grubu, salgın nedeniyle evlerinden ayrılamayan kişilerin temel ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı oluyor. 65 yaş üzerinde yaşlı bireylerin market alışverişi, ilaç alışverişi ve maaş çekimi gibi işlerinde destek olan ekip, ihtiyaç sahiplerine de gıda kolisi ve temizlik malzemeleri temin ediyor.“Başkan Sertaslan: Ekiplerimiz yaşlı ve rahatsızların hizmetindedir.”Vefa Destek Grubu’nun çalışmaları ile ilgili bilgi veren Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu zor günlerde de vatandaşlarının yanında olduğu söyledi. Başkan Sertaslan çalışmalarla ilgili şöyle konuştu: “Koronavirüs salgını nedeniyle özellikle 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımız ile farklı bir rahatsızlığı olan bireylerin evlerinde kalmaları önemli. Evlerinden ayrılamayan yaşlılar ve rahatsızlar, ekibimize telefon yoluyla ulaşarak ihtiyaçlarını belirtebilirler. Talepleri değerlendiren personelimiz bizzat bu kişilere ulaşarak yardımcı oluyor. Günde en az yüz talep gelen Vefa Destek Grubu’na Gemlik Belediyesi olarak zabıta memurlarımız ile birlikte 20 personel ve altı araç desteği sağlıyoruz. Hizmetlerin hızlı ve eksiksiz gerçekleşmesi için elimizden geleni yapıyoruz. İnanıyoruz ki ülkemiz bu zor günleri de atlatacak, Gemlik’imizin sahilinde yürüyecek, parklarında oturacak, ailelerimiz ve büyüklerimizle yeniden sağlıklı günler geçireceğiz.”65 yaş üzeri yaşlılar ile ihtiyaç sahipleri 112, 155, 156 ve 02245131051 numaralarından Vefa Destek Grubu’na ulaşabilir.

Bursa Haberleri
01 Nisan 2020 - 11:45
Güncelleme: 28 Ekim 2025 - 06:30
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Yaşlı ve ihtiyaç sahiplerine yardım eli
Gemlik Kaymakamlığı bünyesinde kurulan ve Gemlik Belediyesi’nin altyapı desteği sağladığı Vefa Destek Grubu, koronavirüs salgını nedeniyle evden çıkamayan Gemliklilere yardım eli uzatıyor.

Çin’de ortaya çıkan ve iki yüzden fazla ülkede küresel bir salgın haline gelen koronavirüs hastalığı, ülkemizde de etkisini gösteriyor. Hastalıktan en çok etkilenme riskine sahip 65 yaş üstü yaşlılar başta olmak üzere farklı hastalıkları olan vatandaşların evden çıkmamaları istenirken, bu kişilerin temel ihtiyaçları ise Vefa Destek Grubu tarafından karşılanıyor.

Gemlik’te kaymakamlık çatısı altında kurulan ve Gemlik Belediyesi tarafından altyapı desteği sağlanan Vefa Destek Grubu, salgın nedeniyle evlerinden ayrılamayan kişilerin temel ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı oluyor. 65 yaş üzerinde yaşlı bireylerin market alışverişi, ilaç alışverişi ve maaş çekimi gibi işlerinde destek olan ekip, ihtiyaç sahiplerine de gıda kolisi ve temizlik malzemeleri temin ediyor.

“Başkan Sertaslan: Ekiplerimiz yaşlı ve rahatsızların hizmetindedir.”

Vefa Destek Grubu’nun çalışmaları ile ilgili bilgi veren Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin bu zor günlerde de vatandaşlarının yanında olduğu söyledi. Başkan Sertaslan çalışmalarla ilgili şöyle konuştu: “Koronavirüs salgını nedeniyle özellikle 65 yaş ve üzerindeki vatandaşlarımız ile farklı bir rahatsızlığı olan bireylerin evlerinde kalmaları önemli. Evlerinden ayrılamayan yaşlılar ve rahatsızlar, ekibimize telefon yoluyla ulaşarak ihtiyaçlarını belirtebilirler. Talepleri değerlendiren personelimiz bizzat bu kişilere ulaşarak yardımcı oluyor. Günde en az yüz talep gelen Vefa Destek Grubu’na Gemlik Belediyesi olarak zabıta memurlarımız ile birlikte 20 personel ve altı araç desteği sağlıyoruz. Hizmetlerin hızlı ve eksiksiz gerçekleşmesi için elimizden geleni yapıyoruz. İnanıyoruz ki ülkemiz bu zor günleri de atlatacak, Gemlik’imizin sahilinde yürüyecek, parklarında oturacak, ailelerimiz ve büyüklerimizle yeniden sağlıklı günler geçireceğiz.”

65 yaş üzeri yaşlılar ile ihtiyaç sahipleri 112, 155, 156 ve 02245131051 numaralarından Vefa Destek Grubu’na ulaşabilir.

EDİTÖR
Enes Bilgiç
Enes Bilgiç
İlginizi Çekebilir
Büyükşehir Meclisi’nde araç tahsisi tartışması!
Büyükşehir Meclisi’nde araç tahsisi tartışması!
Bursa’da bir zehirlenme vakası daha!
Bursa’da bir zehirlenme vakası daha!
Bursa’da SANTEK Zirvesi
Bursa’da SANTEK Zirvesi
Bursa’da görenler hemen telefona sarıldı! Uludağ’ın üzerinde…
Bursa’da görenler hemen telefona sarıldı! Uludağ’ın üzerinde…
Son Haberler
Haber alınamıyordu; dere yatağında cansız bedeni bulundu
Haber alınamıyordu; dere yatağında cansız bedeni bulundu
Bursaspor’a kötü haber!
Bursaspor’a kötü haber!
Büyükşehir Meclisi’nde araç tahsisi tartışması!
Büyükşehir Meclisi’nde araç tahsisi tartışması!
Yunanistan’da Türkiye endişesi
Yunanistan’da Türkiye endişesi
Zelenski yarın Türkiye’ye geliyor
Zelenski yarın Türkiye’ye geliyor
Gemlik Belediyesi’nden kurumlara dezenfeksiyon desteği
Gemlik Belediyesi’nden kurumlara dezenfeksiyon desteği

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Şehir Haberleri
Dünya
Ekonomi
Magazin
Dizi ve Fragmanlar
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Bursa Haberleri
  • Dizi ve Fragmanlar
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Şehir Haberleri
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Haber16.com "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir.
Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Copyright © 2017-2024 Haber16.com Tüm Hakları Saklıdır.