• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Şehir Haberleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Dizi ve Fragmanlar Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
15:41
Bakan Tunç: Çocukları suçta kullananın cezası artırılacak
10:44
Uludağ'da kayıp alarmı: 4 çocuk 5 saat sonra bulundu
10:39
Bursa'da dalış yapan genç boğuldu
10:35
Brezilya'da kasırga: 6 ölü, 750 yaralı
10:33
Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov: Nükleer deneme hazırlıkları sürüyor
Video Galeri Foto Galeri
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Kumsaz'da Çadır Operasyonu
Bursa Haberleri
Yayınlanma: 08 Haziran 2019 - 11:40
Güncelleme: 30 Ekim 2025 - 05:00

Kumsaz'da Çadır Operasyonu

Gemlik Belediyesi zabıta ekipleri, emniyet güçleri ile Kumsaz bölgesinde sahil ve yeşil alanlara kurulan çadırları kaldırdı.Mudanya ve Gemlik’te deniz kıyısında genellikle yabancı uyruklu ailelerce kurulan çadırlar bölge halkının yoğun şikâyeti neden oluyor. Kamp alanları dışında çadır kurulmasının yasak olduğu bölgelerde konaklayan yabancı aileler burada vatandaşların sahili kullanmasına engel olurken çevre kirliliğine de neden oluyor.Konuyla ilgili günlerdir devam eden şikâyetleri değerlendiren Gemlik Belediyesi ekipleri, emniyet güçlerinin desteği ile çadır kuran kimselere uyarıda bulunarak bölgede uyulması gereken kuralları anlattı, çadırların kaldırılmasını talep etti. Kimi çadırcıların zabıta ve polis karşısındaki rahat tavırları dikkatlerden kaçmadı. Sahil bölgesinde kurulması yasak olan çadırlar bir süre sonra ekiplerce toplandı.Gençali Muhtarı Mürüvvet Günay yaptığı açıklamada kurumların ortak koordinasyonu ile Kumsaz sahilinin bir nebze olsun nefes aldığını ifade ederken, ekiplere de teşekkür etti.İlçe Jandarma Komutanı Barış Bozkurt ve İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce de çalışmaları yerinde takip ederken, vatandaşlardan çok sayıda şikâyet alındığını ve Polis ve Jandarma ekiplerinin bölgede kontrollerini arttırarak devam edeceklerini belirttiler.Başkan Sertaslan, “Şikâyetlere kulak verdik”Konuyla ilgili açıklama yapan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, her vatandaşın sahilleri eşit şekilde kullanmaya hakkı olduğunu söyleyerek bu haktan faydalanırken birtakım kurallara uyulması gerektiğini dile getirdi. “Kimsenin bir başka kimseyi rahatsız etme ve sahillerin kullanımından mahrum bırakma hakkı yoktur” diyen Başkan Sertaslan, “çadır kurulacak kamp alanları ilgili mevzuatla belirlenmiştir. Müdahale ettiğimiz alanlar kamp alanı değildir, bu nedenle çadır kurulamaz. Çadır ve çevre kirliliğinden dolayı aldığımız yoğun şikâyetlerden müdahale ihtiyacı doğmuştur. Biz Gemlik Belediyesi olarak vatandaşlarımızın faydalanacağı temiz alanları sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Bursa Haberleri
08 Haziran 2019 - 11:40
Güncelleme: 30 Ekim 2025 - 05:00
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Kumsaz’da Çadır Operasyonu
Gemlik Belediyesi zabıta ekipleri, emniyet güçleri ile Kumsaz bölgesinde sahil ve yeşil alanlara kurulan çadırları kaldırdı.

Mudanya ve Gemlik’te deniz kıyısında genellikle yabancı uyruklu ailelerce kurulan çadırlar bölge halkının yoğun şikâyeti neden oluyor. Kamp alanları dışında çadır kurulmasının yasak olduğu bölgelerde konaklayan yabancı aileler burada vatandaşların sahili kullanmasına engel olurken çevre kirliliğine de neden oluyor.

Konuyla ilgili günlerdir devam eden şikâyetleri değerlendiren Gemlik Belediyesi ekipleri, emniyet güçlerinin desteği ile çadır kuran kimselere uyarıda bulunarak bölgede uyulması gereken kuralları anlattı, çadırların kaldırılmasını talep etti. Kimi çadırcıların zabıta ve polis karşısındaki rahat tavırları dikkatlerden kaçmadı. Sahil bölgesinde kurulması yasak olan çadırlar bir süre sonra ekiplerce toplandı.

Gençali Muhtarı Mürüvvet Günay yaptığı açıklamada kurumların ortak koordinasyonu ile Kumsaz sahilinin bir nebze olsun nefes aldığını ifade ederken, ekiplere de teşekkür etti.

İlçe Jandarma Komutanı Barış Bozkurt ve İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce de çalışmaları yerinde takip ederken, vatandaşlardan çok sayıda şikâyet alındığını ve Polis ve Jandarma ekiplerinin bölgede kontrollerini arttırarak devam edeceklerini belirttiler.

Başkan Sertaslan, “Şikâyetlere kulak verdik”

Konuyla ilgili açıklama yapan Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, her vatandaşın sahilleri eşit şekilde kullanmaya hakkı olduğunu söyleyerek bu haktan faydalanırken birtakım kurallara uyulması gerektiğini dile getirdi. “Kimsenin bir başka kimseyi rahatsız etme ve sahillerin kullanımından mahrum bırakma hakkı yoktur” diyen Başkan Sertaslan, “çadır kurulacak kamp alanları ilgili mevzuatla belirlenmiştir. Müdahale ettiğimiz alanlar kamp alanı değildir, bu nedenle çadır kurulamaz. Çadır ve çevre kirliliğinden dolayı aldığımız yoğun şikâyetlerden müdahale ihtiyacı doğmuştur. Biz Gemlik Belediyesi olarak vatandaşlarımızın faydalanacağı temiz alanları sağlamaya devam edeceğiz” dedi.

Kumsaz’da Çadır OperasyonuKumsaz’da Çadır OperasyonuKumsaz’da Çadır OperasyonuKumsaz’da Çadır OperasyonuKumsaz’da Çadır OperasyonuKumsaz’da Çadır Operasyonu
EDİTÖR
Enes Bilgiç
Enes Bilgiç
İlginizi Çekebilir
Bursa’da alkollü sürücü dehşeti
Bursa’da alkollü sürücü dehşeti
Büyükşehir Meclisi’nde bütçe zamanı
Büyükşehir Meclisi’nde bütçe zamanı
'İşçi robot' Marcelx mesai başladı
'İşçi robot' Marcelx mesai başladı
Bursa Atatürk Lisesi yıkılıyor
Bursa Atatürk Lisesi yıkılıyor
Son Haberler
Bakan Tunç: Çocukları suçta kullananın cezası artırılacak
Bakan Tunç: Çocukları suçta kullananın cezası artırılacak
Hastayı MR cihazında unuttular
Hastayı MR cihazında unuttular
Bursa’da alkollü sürücü dehşeti
Bursa’da alkollü sürücü dehşeti
Büyükşehir Meclisi’nde bütçe zamanı
Büyükşehir Meclisi’nde bütçe zamanı
Uludağ'da kayıp alarmı: 4 çocuk 5 saat sonra bulundu
Uludağ'da kayıp alarmı: 4 çocuk 5 saat sonra bulundu
Miniklerin Konseri İzleyenleri Büyüledi
Miniklerin Konseri İzleyenleri Büyüledi

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Şehir Haberleri
Dünya
Ekonomi
Magazin
Dizi ve Fragmanlar
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Bursa Haberleri
  • Dizi ve Fragmanlar
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Şehir Haberleri
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Haber16.com "AA - İHA - DHA" ajansları abonesidir.
Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Copyright © 2017-2024 Haber16.com Tüm Hakları Saklıdır.