• Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları
Anasayfa
  • Bursa Haberleri
  • Haberler
  • Siyaset
  • Şehir Haberleri
  • Dünya
  • Ekonomi
  • Magazin
  • Dizi ve Fragmanlar Eğitim Sağlık Spor Teknoloji Yaşam
  • Ara
SON DAKİKA:
10:40
Gece kulübünde yangın faciası: 25 ölü!
10:36
Dünya Kupası’ndaki maç programımız belli oldu
10:33
Muhittin Böcek hastaneye kaldırıldı
09:00
Engel tanımayanlar için seramik atölyesi
08:30
Minik veterinerler görev başında
03:24
Muş’tan kara haber!
03:18
Bursalılar yarına dikkat! Bir uyarı da Valilik'ten
Video Galeri Foto Galeri
A
Büyüt
A
Küçült
  1. Haberler
  2. Bursa Haberleri
  3. Gemlik Belediyesi yapı stoğunu mercek altına aldı
Bursa Haberleri
Yayınlanma: 26 Aralık 2019 - 11:43
Güncelleme: 28 Ekim 2025 - 20:00

Gemlik Belediyesi yapı stoğunu mercek altına aldı

Gemlik Belediyesi yapı stoğunu belirlemek için envanter oluşturmaya başladı.Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, Doğal Afetler ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu, belediye meclis üyeleri, Yenimahalle, Orhaniye, Balıkpazarı ve Halitpaşa Mahallesi muhtarları ile birlikte dönüşüm planlanan alan ile ilgili bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundular.Bilgi toplamaya yönelik faaliyetler, yüklenici firma ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü personelinin katıldığı saha çalışmaları ile başladı. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, bu alanda vatandaşlar ile bizzat görüştü. Başkan Sertaslan, dönüşümün eski binalarda yaşayan insanlar üzerindeki etkilerini, binalarda yaşayanların beklentilerini ve bu özelliklere göre çalışmaların herkesin yararına olacak şekilde gerçekleşeceğini dile getirdi.“Yıkım yapmıyoruz, bilgi topluyoruz”Gerçekleşen ziyaretlerde projelerin henüz başlamadığını, binaları yıkmaya gelmediklerini söyleyen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Bu bir kentsel dönüşüm projesi değildir, veri toplama çalışmasıdır. Toplanan bilgiler ışığında dönüşüm yapabilir miyiz, dönüşüm yaparsak nasıl sağlıklı gerçekleştirebiliriz, bunu araştırıyoruz” dedi.Başkan Sertaslan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yapmaya çalıştığımız şey yıpranmış, eskimiş, yaşam alanı olma özelliğini kaybetmiş yerlerde deprem gerçeğine karşı bir çalışma. Kentsel dönüşüm çalışmaları uzun yıllardır yüksek katlı mı alçak katlı mı olsun tartışmasını geçemedi. Esas konu bu binalarda yaşayan insanların sosyolojik durumlarıdır. Kentsel Dönüşüm analiz çalışmalarında ilk adım Orhaniye, Halitpaşa, Yenimahalle ve Balıkpazarı’ndan başlıyor. Sadece bu alandan ibaret kalmayacak. Bu mahallelerimizden başlayarak kaç tane ev var, bu evler kaç metrekare, kaç kişi yaşıyorlar, kaç yaşındalar, gelir durumları, asansörü var mı, evler kaç cepheli hepsi araştırılacak bir çalışma içine gireceğiz. Elimizde ne olduğunu bilmeden neye ihtiyacımız olduğunu bilemeyiz. Fayda ortaya çıkarmak istiyorsak bunları biliyor olmamız lazım. Müdürlüğü kurduk, personeli bir araya getirdik, ekibi ortaya çıkardık, çalışmalar başladı. Bu durumda sadece çalışanlarımızın tek başına yürütebileceği bir noktada değiliz. Belediyemiz, vatandaşlarımız, muhtarlarımız, zabıta, emniyet ve jandarma ekiplerimiz ile birlikte hareket edeceğiz.”Dönüşümü tek boyutlu olarak değerlendirmediklerini vurgulayan Başkan Sertaslan sözlerini şöyle tamamladı: “konu sadece binaları dönüştürmek değil, bu alanlarda hayatı da dönüştürüyoruz. Sadece bu bölgede değil diğer mahallelerimizde de vakit kaybetmeden envanter toplamaya başlayacağız. Çalışmalarımız devam ederken meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve temsil yeteneğine sahip diğer gruplarla en kısa sürede bir araya gelerek toplumsal uzlaşı içinde Gemlik’i güvenli, çağdaş ve konforlu yapılara kavuşturacağız.”

Bursa Haberleri
26 Aralık 2019 - 11:43
Güncelleme: 28 Ekim 2025 - 20:00
TAKİP ETTAKİP ET
Yazdır
A
Büyüt
A
Küçült
Gemlik Belediyesi yapı stoğunu mercek altına aldı
Gemlik Belediyesi yapı stoğunu belirlemek için envanter oluşturmaya başladı.

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, Başkan Yardımcısı Zeynep Akış Serintürk, Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü, Doğal Afetler ve Kentsel Dönüşüm Komisyonu, belediye meclis üyeleri, Yenimahalle, Orhaniye, Balıkpazarı ve Halitpaşa Mahallesi muhtarları ile birlikte dönüşüm planlanan alan ile ilgili bir araya gelerek görüş alışverişinde bulundular.

Bilgi toplamaya yönelik faaliyetler, yüklenici firma ve Kentsel Dönüşüm Müdürlüğü personelinin katıldığı saha çalışmaları ile başladı. Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, bu alanda vatandaşlar ile bizzat görüştü. Başkan Sertaslan, dönüşümün eski binalarda yaşayan insanlar üzerindeki etkilerini, binalarda yaşayanların beklentilerini ve bu özelliklere göre çalışmaların herkesin yararına olacak şekilde gerçekleşeceğini dile getirdi.

“Yıkım yapmıyoruz, bilgi topluyoruz”

Gerçekleşen ziyaretlerde projelerin henüz başlamadığını, binaları yıkmaya gelmediklerini söyleyen Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, “Bu bir kentsel dönüşüm projesi değildir, veri toplama çalışmasıdır. Toplanan bilgiler ışığında dönüşüm yapabilir miyiz, dönüşüm yaparsak nasıl sağlıklı gerçekleştirebiliriz, bunu araştırıyoruz” dedi.

Başkan Sertaslan konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yapmaya çalıştığımız şey yıpranmış, eskimiş, yaşam alanı olma özelliğini kaybetmiş yerlerde deprem gerçeğine karşı bir çalışma. Kentsel dönüşüm çalışmaları uzun yıllardır yüksek katlı mı alçak katlı mı olsun tartışmasını geçemedi. Esas konu bu binalarda yaşayan insanların sosyolojik durumlarıdır. Kentsel Dönüşüm analiz çalışmalarında ilk adım Orhaniye, Halitpaşa, Yenimahalle ve Balıkpazarı’ndan başlıyor. Sadece bu alandan ibaret kalmayacak. Bu mahallelerimizden başlayarak kaç tane ev var, bu evler kaç metrekare, kaç kişi yaşıyorlar, kaç yaşındalar, gelir durumları, asansörü var mı, evler kaç cepheli hepsi araştırılacak bir çalışma içine gireceğiz. Elimizde ne olduğunu bilmeden neye ihtiyacımız olduğunu bilemeyiz. Fayda ortaya çıkarmak istiyorsak bunları biliyor olmamız lazım. Müdürlüğü kurduk, personeli bir araya getirdik, ekibi ortaya çıkardık, çalışmalar başladı. Bu durumda sadece çalışanlarımızın tek başına yürütebileceği bir noktada değiliz. Belediyemiz, vatandaşlarımız, muhtarlarımız, zabıta, emniyet ve jandarma ekiplerimiz ile birlikte hareket edeceğiz.”

Dönüşümü tek boyutlu olarak değerlendirmediklerini vurgulayan Başkan Sertaslan sözlerini şöyle tamamladı: “konu sadece binaları dönüştürmek değil, bu alanlarda hayatı da dönüştürüyoruz. Sadece bu bölgede değil diğer mahallelerimizde de vakit kaybetmeden envanter toplamaya başlayacağız. Çalışmalarımız devam ederken meslek kuruluşları, sivil toplum kuruluşları, siyasi partiler ve temsil yeteneğine sahip diğer gruplarla en kısa sürede bir araya gelerek toplumsal uzlaşı içinde Gemlik’i güvenli, çağdaş ve konforlu yapılara kavuşturacağız.”

EDİTÖR
Enes Bilgiç
Enes Bilgiç
İlginizi Çekebilir
Bursa’da ezber bozan teknoloji!
Bursa’da ezber bozan teknoloji!
Engel tanımayanlar için seramik atölyesi
Engel tanımayanlar için seramik atölyesi
Minik veterinerler görev başında
Minik veterinerler görev başında
Bursa’da unutulmaz gece
Bursa’da unutulmaz gece
Son Haberler
Bursa, yağmur ve sise teslim
Bursa, yağmur ve sise teslim
Bursa’da ezber bozan teknoloji!
Bursa’da ezber bozan teknoloji!
Gece kulübünde yangın faciası: 25 ölü!
Gece kulübünde yangın faciası: 25 ölü!
Dünya Kupası’ndaki maç programımız belli oldu
Dünya Kupası’ndaki maç programımız belli oldu
Muhittin Böcek hastaneye kaldırıldı
Muhittin Böcek hastaneye kaldırıldı
Gemlikliler, Soğutma Tesisi’ne karşı körfezi savunuyor
Gemlikliler, Soğutma Tesisi’ne karşı körfezi savunuyor

Ana Sayfa
Bursa Haberleri
Haberler
Siyaset
Şehir Haberleri
Dünya
Ekonomi
Magazin
Dizi ve Fragmanlar
Eğitim
Sağlık
Spor
Teknoloji
Yaşam
Foto Galeri
Video Galeri
Biyografiler
Yerel Haberler
Günün Haberleri
Arşiv
Gazete Arşivi
Hava Durumu
Gazete Manşetleri
Nöbetci Eczaneler
  • Bursa Haberleri
  • Dizi ve Fragmanlar
  • Dünya
  • Eğitim
  • Ekonomi
  • Haberler
  • Magazin
  • Sağlık
  • Şehir Haberleri
  • Siyaset
  • Spor
  • Teknoloji
  • Yaşam
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Biyografiler
  • Yerel Haberler
  • Günün Haberleri
  • Arşiv
  • Gazete Arşivi
  • Hava Durumu
  • Gazete Manşetleri
  • Nöbetci Eczaneler
Google Play
ücretsiz indirin

  • Rss
  • Sitene Ekle
  • Künye
  • İletişim
  • Gizlilik İlkeleri
  • Çerez Politikası
  • Kullanım Şartları

Haber16.com "İHA - DHA" ajansları abonesidir.
Sitemizde bulunan yazı , video, fotoğraf ve haberlerin her hakkı saklıdır. İzinsiz veya kaynak gösterilemeden kullanılamaz.
Copyright © 2017-2024 Haber16.com Tüm Hakları Saklıdır.