BURSA – Bursa Büyükþehir Belediyesi tarafýndan özel halk otobüsü þoförlerine yönelik gerçekleþtirilen eðitimde trafik ve iletiþim konularý ele alýndý.
Büyükþehir Belediyesi tarafýndan yenilenen toplu taþýma yönetmeliði çerçevesinde düzenlenen eðitimde, Trafik Denetleme Þube Müdürü Süleyman Memiþçi ve Baþkomiser Salih Karaman trafik ve sürücü kurallarý, Kiþisel Geliþim ve NLP Uzmaný Oðuz Saydýn da iletiþim konusunda þoförleri bilgilendirdi.
“Þoförler eðitime önem veriyor”
Vatandaþlarýn otobüs þoförleri ile yaþadýklarý sýkýntýlara dikkat çeken Saygýn, “Daha önce minibüs hatlarýnda çalýþan ve sonra da özel halk otobüsçülüðüne baþlayan bazý þoförlerin eskiden kalma alýþkanlýklarý toplu ulaþýmda sýkýntýya sebep oluyordu. Ancak, halk otobüslerinde güzergah deðiþtirilmesi veya araçta tek yolcu kaldýðýnda yolcuya nereye gideceðinin sorulmasý gibi alýþkanlýklar artýk çok azaldý. Otobüs þoförlerinin eðitimlerine önem vermeleri ve kendilerini geliþtirmeye açýk olmalarý bu deðiþimi destekliyor” diye konuþtu.
Bursa’da otobüs þoförleriyle vatandaþlar arasýndaki diyalogun gün geçtikçe iyiye gideceðine inandýðýný belirten Saygýn, kentte bu anlamda huzurun saðlanmasý ve sýkýntýlarýn en aza indirilmesi için gerekenlerin yapýldýðýna dikkati çekerek, Büyükþehir Belediyesi’nin eðitim çalýþmasýnýn önemine deðindi.
Eðitimler devam edecek
Büyükþehir Belediyesi Toplu Taþýma Þube Müdürü Mesut Emir de ilk etapta yaklaþýk 700 otobüs þoförüne verilen eðitimlerin devam edeceðini belirterek, “Toplu taþýma yönetmeliðinin yenilenmesi ile bu yýl içinde 6 kez özel halk otobüsleri þoförlerine yönelik eðitimler gerçekleþtirilecek. Bu eðitimlerin ilki bugün yapýldý ve büyük ilgi gördü. Þoförlerin bu eðitimlere en az 3 kez katýlma zorunluluðu var. Bugün gördüðümüz ilgi bizleri de sevindirdi” dedi.
Haber Merkezi