|
Kýsa adý ADÖP olan Adalet, Demokrasi ve Özgürlük Partisi teþkilatlarý hafta sonu Genel Merkezi ziyaret edecekler. Ankara ziyareti hakkýnda açýklamalarda bulunan ADÖP Ýl Baþkaný Hamdi Karadere, Genel Baþkan Yardýmcýsý Atay Güngör’ün Genel Baþkan olmasý gerektiðini belirterek il teþkilatlarý olarak bu isteklerini Genel Merkeze ileteceklerini söyledi.
ADÖP Genel Baþkaný ve eski Milletvekili Dr. Muzaffer Remzi Kurtulmuþoðlu’nun da genel baþkanlýðý býrakmasýný istiyor. Prof. Dr. Süheyl Batum’un da partiye katýlmasý ile birlikte teþkilatlanma çalýþmalarýný 47 ilde tamamlayan ADÖP’lüler 2011 seçimlerinde baþarýlý olmak için çalýþmalarýný sürdürüyorlar. ADÖP Ýl Baþkaný Hamdi Karadere Bursa’da 7 ilçede teþkilatlandýklarýný ve teþkilatlanma çalýþmalarýnýn devam ettiðini belirterek Genel Baþkandan teþkilatýn memnun olmadýðýný ifade etti. Baþkan karadere, “Birlik ve beraberlik için Genel Baþkan Dr. Kurtulmuþoðlu bizlere yol versin. Bunu da Genel Merkezde dile getireceðiz. Teþkilatýn sorunlarýyla da Atay Güngör ilgileniyor. Bizler, Güngör’ün Genel Baþkan olmasýný istiyoruz. Süheyl Batum’da partimize katýlmasýnýn mutluluðu içindeyiz” dedi.
GÜNGÖR, “TAÞKÝLATIN ÝSTEÐÝNE KAYITSIZ KALAMAM”
Anayasa hukukçusu Prf. Dr. Süheyl Batum’un ismi DP ve TDH ile anýlmýþtý. Süheyl Hocayý ise ADÖP Gen. Bþk. Yrd. Güngör ikna etmiþ. ADÖP MKYK’nýn 13.01.2010 tarih ve 30 sayýlý kararla üyeliði kabül edilmiþ. Prf.Dr. Süheyl hocanýn partiye katýlmasý tabanda memnunluk yaratmýþtý. ADÖP Genel Baþkan Yardýmcýsý Atay Güngör teþkilatlarla Genel Merkezde bir araya geleceklerini isteklerini ve sorunlarýný dinleyeceklerini belirterek gündemdeki konularý deðerlendireceklerini ifade etti. Merhum Bülent Ecevit’in baþbakanlýðý döneminde Baþbakanlýk Baþdanýþmaný olarak görev yapan Atay Güngör bürokrasinin içinden gelen bir isim. Siyaseti de bürokrasiyi de yakýndan bilen Güngör, Genel Baþkanlýk konusunda teþkilatýn isteði ile ilgili soruya ise, “Teþkilatýn isteðine kayýtsýz kalamam. Cumartesi günü gündemdeki konularý ve teþkilatlarýn isteklerini deðerlendireceðiz. Güçlü bir yapýya kavuþmamýz lazým. Bütün siyasi partilerde deðiþim yaþanýyor. Bu deðiþikliði de bizlerin ayak uydurmasý lazým” dedi.
|