|
Tescil bilgilerinden beyaz renkteki 3 bin 200 servis minibüsünün kaydýný çýkaran cinayet masasý ve kriminal dedektifleri, sürücüleri sorguya çaðýrdý. Peþpeþe dizilen minibüsler ile olay yerinde düþen parçalar tek tek karþýlaþtýrýlýyor.
Olay Yeri Ýnceleme ve Kimlik Tespit Þube Müdürlüðü ile Asayiþ Þube Müdürlüðü Cinayet Büro Amirliði ekipleri, kazaya karýþan servis minibüsünü tespit için olay yerinden elde edilen parçalarý 3 bin 200 beyaz renkli minibüsle karþýlaþtýrýyor. Çocuklarý olmadýðý için Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu (SHEÇEK) Sýrameþeler Çocuk yurdundan evlatlýk edinen Yusuf ve Safinaz Öner çifti, 5 yýl büyüttükleri yavrularý Orhan Öner'i geçtiðimiz hafta trafik tarfik kazasýnda kaybetti.
Bir yakýnlarýnýn taziye evinden dönerken Atýcýlar Mahallesi Eðitim Kompleksi önünde yolun karþýsýna geçmek isteyen Orhan ile yengesi Ayþe Öner'e plakasý tespit edilemeyen ve ters yöne giren servis minibüsü çarptý. Yusuf Öner ile kardeþi Nasuh Öner'in son anda kaçarak kurtulduðu kazada ilköðretim okulu 1. sýnýf öðrencisi Orhan Öner hayatýný kaybetti. Aðýr yaralanan Ayþe Öner ise Bursa Devlet Hastanesi'nde yoðun bakým ünitesinde tedavi altýna alýndý.
Orhan Öner'in ölümüne sebep olan minibüs sürücüsünün bulunamamasý ailenin acýsýný bir kat daha artýrdý. Kazayla ilgili soruþturmayý derinleþtiren Bursa Emniyet Müdürlüðü, Servis Minibüsçüleri Odasý ile irtibata geçerek þehirde hizmet veren beyaz renkli araçlarý incelemeye aldý. Bursa Servis Araçlarý Odasý da üyelerine mesaj geçerek tüm araçlarýn polisin belirlediði kontrol noktasýna gelmesini istedi. Olay yeri uzmaný polisler eþliðinde yapýlan çalýþmada kaza yerinden alýnan parçalar minibüslerle karþýlaþtýrýldý.
Polis, ilk olarak Yýldýrým ilçesine kayýtlý yaklaþýk 500 aracý üzerinde çalýþma yaptý. Servis minibüs sürücüleri ise, Orhan'ýn katilinin vicdanýnýn sesini dinleyerek polise teslim olmasýný istedi.
Yýldýrým'daki kontrollerin ardýndan Osmangazi ve Nilüfer'deki servis minibüslerini de kontrolden geçirecek. Yunus Emre Spor Kompleksi önündeki inceleme sýrasýnda polisler, þüphelendikleri parçalar hakkýnda sürücülerden bilgi aldý.
|