Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) kapatýlmasýnýn ardýndan sabah saatlerinden Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde göstericilerle güvenlik güçleri arasýnda baþlayan çatýþmalar sürüyor..
Esnafýn kepenklerini açmadýðý Yüksekova ilçesinde dün gece çeþitli mahallelerde ateþ yakan ve korsan gösterilen yapan guruplar, sabah saatlerinde Þemdinli yolu üzerinde barikat kurdu.
Ateþ yaparak sloganlar atan gurup þehir merkezine yürüyüþe geçince, güvenlik güçleri tarafýndan eylemin yasadýþý olduðu belirtilerek daðýlmalarý istendi. Yapýlan uyarý üzerine polis ekiplerine taþ, molotof kokteyli ve hava fiþek fýrlatan guruba polis 5 panzerle müdahale etti. Tazyikli su ve göz bombalarý ile daðýtýlan guruplar kenar mahallelere, çevre yollara daðýldý. Polis ile göstericiler arasýnda karþýlýklý çatýþmalar sürürken, olaylar sýrasýnda 1'i polis 4 kiþinin yaralandýðý, 4 göstericinin de gözaltýna alýndýðý bildiriliyor.
Bu arada ilçenin giriþ bölgelerinde devam eden olaylara polisin müdahalesinin sürdüðü, jandarma ekiplerinin Esendere yolu üzerinde önlemlere müdahil olduðu belirtiliyor.
YORUMLAR
Haber16.Com Sitesine Facebook Aracýlýðý ile Atýlan Dinamik ve Genel Yorumlar