Türkiye’ye Deðer, Nurcan’a Deðer
Erzurum Türk Telekom Spor Kulübü sporcusu Nurcan Yýlmaz, Mýsýr’da düzenlenen Büyükler Judo Dünya Kupasý’nda 63 kiloda dünyanýn ilk yedi sporcusu arasýnda yer aldý. Türk Telekom’un “Türkiye’ye Deðer” kapsamýnda destek verdiði genç sporculardan biri olan Nurcan, milli takýmdaki bu baþarýsý ile gurur kaynaðý oldu.
Türkiye’nin öncü iletiþim ve yakýnsama teknolojileri þirketi Türk Telekom’un yetiþtirdiði sporcular bugüne kadar elde ettikleri baþarýlara yenilerini ekliyor. Son olarak Erzurum Türk Telekom Spor Kulübü sporcularýndan Nurcan Yýlmaz, Mýsýr’da düzenlenen Büyükler Judo Dünya Kupasý’nda Türkiye’yi baþarýyla temsil etti. Milli sporcu þampiyona sonucunda, judo dalýnda 63 kiloda dünyanýn ilk yedi sporcusu arasýnda yer aldý. Kupada 8 ülkeden 81 bayan, 142 erkek olmak üzere toplamda 223 sporcu mücadele verdi.
Yýlmaz: “Destek , elde ettiðimiz baþarýlarda en önemli faktör”
Türk Telekom Spor Kulübü’nde gördükleri desteðin baþarýlarýnda önemli rol üstlendiðini belirten Nurcan Yýlmaz þunlarý söyledi:
“Judoda ülkemizi baþarý ile temsil etmek amacýyla Mýsýr’da düzenlenen Büyükler Judo Dünya Kupasý’na katýldým. 200’ü aþkýn sporcu arasýnda elde ettiðimiz yedincilik, ülkemiz için büyük önem taþýyor. Bu baþarýyý Türk Telekom Spor Kulübü’nde sahip olduðumuz olanaklarla ve gördüðümüz destekle elde ettik. Þimdi daha büyük baþarýlar hedefliyoruz. Bunun için antrenörlerimle çalýþmalarýmý yoðun bir þekilde sürdüreceðim.”
Türk Telekom Spor Kulüpleri’nde 22 branþta yaklaþýk 28 bin genç sporcu yetiþti
Geliþtirdiði ürün ve hizmetlerle müþterilerinin yaþamýna deðer katan Türk Telekom, “Türkiye’ye Deðer” çatý markasý altýnda 5.438 sporcusu, 41 spor kulübüyle ülkemizde sporun geliþmesine katkýda bulunuyor, genç ve yetenekli sporculara çalýþma olanaðý sunuyor.
Gençlerin çevreleriyle iletiþim becerilerini geliþtirmede sporun büyük etkisi olduðuna inanan Türk Telekom, geçtiðimiz 10 yýlda 41 ilde yaptýðý altyapý yatýrýmlarýyla, basketboldan eskrime, badmingtondan kayak ve tenise 22 branþta 28 bin genç sporcunun yetiþmesini saðladý. 22 farklý branþta eðitim veren Türk Telekom Spor Okullarý’ndan yetiþen sporcular, ulusal ve uluslararasý müsabakalarda 10’dan fazla branþta derece aldý ve birçok kez milli takým kadrolarýna davet edildi. 2009 yýlýnda Türk Telekom Spor Kulüplerindeki sporcular toplam 10 branþta 30 ulusal 5 uluslararasý þampiyonada baþarý elde etti. Türk Telekom Spor Kulüplerinde 2010 yýlýnda 6 branþta (eskrim, atletizm, judo, taekwondo, güreþ, wushu) 20’nin üzerinde sporcu, yaklaþýk 20 uluslararasý müsabakada Türkiye’yi temsil edecek.
2010 yýlýnda Erzurum Türk Telekom Spor Kulübü atletlerinden Hakan Çeçen, Avrupa Kulüpler Kros Þampiyonasý’nda ikinci olarak büyük bir baþarýya imza attý. Antalya’da yapýlan 13. Avrupa Wu-Shu Þampiyonasý’nda Sivas Türk Telekomspor sporcularýndan Emrullah Gül büyüklerde üçüncü, Furkan Þener ise yýldýzlarda ikinci olarak Türkiye’yi gururlandýrdýlar. Trabzon Türk Telekom Spor Kulübü eskrimcilerinden Aybüke Öztürkmen ise 7. Uluslararasý Eskrim Çocuk Kupasý’nda önemli bir baþarý elde ederek kupada Minik Kýzlar Epe kategorisinde birinci oldu.
Kaynak : Haber Merkezi