Ertuðrul Saðlam, Özlüce Tesisleri’nde düzenlediði basýn toplantýsýnda, hafta sonu ligin iyi kadrolarýna sahip takýmlarýndan Gaziantepspor ile zorlu bir maç oynayacaklarýný, ligdeki bulunduklarý konum ve þampiyonluk hedefleri doðrultusunda bu karþýlaþmada kazanmaktan baþka sonuç düþünmeyeceklerini söyledi.
Taraftarlardan Gaziantepspor maçýnda da her zaman olduðu gibi maçýn baþlangýç düdüðünden bitiþ düdüðüne kadar coþkulu bir destek beklediklerini ifade eden Saðlam, maç sonunda liderliði korumanýn sevincini yine taraftarlarýyla doyasýya yaþamak istediklerini dile getirdi.
Saðlam, þu anda ligin zirvesinde olduklarýný ve arkalarýnda bulunan kanarya2rbahçe, Galatasaray ve Beþiktaþ gibi lig için ekonomik anlamda büyük yatýrým yapan kulüplerin, Bursaspor’un üstüne çýkmaya çalýþtýðýný belirterek, lig sonunda Trabzonspor’un ardýndan þampiyon olan ikinci Anadolu takýmý olmak istediklerini vurguladý.
Gaziantepspor maçý öncesi cezalý ve sakat oyuncularýnýn bulunmadýðýna iþaret eden Saðlam, diðer takýmlarýn 3-5 sakat oyuncularýnýn olduðu dikkate alýndýðýnda Bursaspor’un fiziksel anlamda ne kadar üst düzeyde olduðu, antrenman kalitesinin ve futbolcularýnýn profesyonelliði ne kadar benimsediðinin de anlaþýlabileceðini belirtti.
Saðlam, bir gazetecinin, Ivan Ergiç’in performansýnýn düþtüðünü söylemesi üzerine, "Sezon içinde zaman zaman futbolcularda iniþler çýkýþlar olabilir. Ben Ergiç’in Gençlerbirliði maçýnda çok iyi bir performans ortaya koyduðunu düþünüyorum" deðerlendirmesinde bulundu.
"ÝNANDIÐIM ÝÇÝN SÖYLÜYORUM"
Bir gazetecinin, "Gençlerbirliði maçý sonrasý, ’Alýnan bu 1 puan bize þampiyonluðu getirecektir’ þeklinde iddialý bir açýklama yaptýnýz. Bunu futbolcularýnýzý ve camiayý motive etmek için mi yoksa gerçekten inandýðýnýz için mi söylediniz" sorusuna ise Saðlam, "Ben bugüne kadar inanmadýðým hiçbir þeyi söylememiþimdir. Bu sözleri inandýðým için söylüyorum. Gençlerbirliði maçýnýn ikinci yarýsýndaki tempo ve futbol kalitesi bunu bana söyletti. Bursaspor ligi þampiyon olarak bitirecektir. Bunu samimiyetle söylüyorum. Bu iddialý sözleri bana futbolcularým ve taraftarlarýmýz söyletiyor" yanýtýný verdi.
Saðlam, Sercan Yýldýrým’ýn performansýnýn düþtüðüne iliþkin soruya karþýlýk, "Ben futbolcularýmla ilgili kamuoyu önünde konuþmam. Ama genel anlamda Sercan dahil tüm oyuncularýmýn performansýndan memnunum" dedi.
Bir gazetecinin, "Bursa’da herkes puan hesaplarý yaparken matematikçi oldu. Siz hiç hesap yapýyor musunuz" sorusunu ise Saðlam, "Ben bu þekilde hiç hesap yapmadým. Þu andaki tek hesabým; ’62 puaným var, Gaziantepspor’u yenersem 65 olur, Ankaraspor maçýndan da gelecek 3 puanla 68 puan’ þeklinde. Biz kazandýðýmýz sürece rakiplerin alacaðý puanlar ve bu hesaplarýn hiçbir önemi yok" diye cevapladý.
Saðlam, "Sizce þampiyonluk için yeterli puan nedir" sorusuna, "5 maçý alýrsak 77 puana yükseliriz. Onun dýþýnda bir hesabým yok" yanýtýn verirken, saha dýþý etkenlerin þampiyonluk yarýþýný etkileyip etkilemeyeceði yönündeki soru üzerine, þunlarý söyledi:
"Oldukça tehlikeli bir soru. Hakem hatalarý olur. Hakemler zaman zaman bizim lehimize de aleyhimize de hatalar yaptý. Geçen hafta Gençlerbirliði maçýnda top rakip oyuncunun eline çarptý. Maç sonu hiç konuþmadýk. Daha önce hakemlerle ilgili serzeniþte bulunmuþtuk, ama bunun bize bir faydasý olmadýðýný gördük."
"ÇOK AVANTAJ SAÐLARIZ, O KADAR"
Ertuðrul Saðlam, bir gazetecinin, "Bu hafta kanarya2rbahçe yenilirse Bursaspor, Galatasaray maçýnda Ali Sami Yen Stadý’nda þampiyonluk turu atar mý" sorusunu, gülerek, "Nasýl olacak? Öyle bir hesap yok. Çok avantaj saðlarýz, o kadar" diye yanýtladý.
Saðlam, "Hiç, ’Ara transferde iki oyuncu alsaydým þimdi þampiyonluðu garantilerdim’ diye düþünüyor musunuz" sorusu üzerine ise þöyle konuþtu:
"Ara transferde alacaðýnýz oyuncular mevcut oyunculardan daha kaliteli olmak zorunda. Ayrýca maliyet anlamýnda da yüksek. Biz de oyuncularýmýzla bu konuyu görüþtük. Transfer yapmak yerine bu kaynaðý mevcut sýkýntýlarýn giderilmesi için kullanacaðýmýzý söyledik. Aldýðýmýz bu kararýn karþýlýðýný þimdi olumlu görüyoruz. Onlar da sorumluluk aldýlar. Oyuncularým, performans ve futbol üretkenliði adýna ellerinden geleni, hatta fazlasýný yaptýlar. Bundan sonrasý daha iyisini yapabileceklerine inanýyorum. Bu oyuncular sorumluluklarýnýn bilinciyle hareket ederek bu takýmý þampiyonlar ligine direkt katýlan takým yapacaklar."
Yeni sezon transfer çalýþmalarýnýn sorulmasý üzerine Saðlam, "Evet görüþmelerimiz var, ama þu an için frene basmýþ durumdayýz. Hangi Avrupa kupasýnda ne þekilde oynayacaðýmýzý bilemediðimiz için transfer politikamýzý tam olarak belirlemedik" dedi.
YORUMLAR
Haber16.Com Sitesine Facebook Aracýlýðý ile Atýlan Dinamik ve Genel Yorumlar