Bursa- Türkan Akyol Göðüs Hastanesi’nde ilaç olmadýðý için eczaneye koþan yeþil kartlý hasta yakanlarý anlaþmalý eczane bulamayýnca ilaçlarý paralarýyla almak zorunda kaldý.
Bursa- Türkan Akyol Göðüs Hastanesi’nde yatan hastalarýn günlük kullandýklarý ilaçlarý hastanede kalmayýnca hasta yakýnlarý eczanelere koþtu. Saðlýk güvencesi olan hastalar eczanelerden reçeteleriyle ilaçlarýný alýrken. Yeþil kartlý hasta yakýnlarý anlaþmalý eczane bulamayýnca isyan etti.
Türkan Akyol Göðüs Hastanesi’nde tedavi olan yeþil kartlý hasta yakýnlarý hastanede ilaç olmayýnca. Ellerine reçeteleri alýp Bursa sokaklarýnda anlaþmalý eczane aradýlar. Anlaþmalý eczane bulamayan yeþil kart maðduru hasta yakýnlarý eczanelerle ilgili çýkartýlan son kanunun kendilerini maðdur ettiðini iddia ederek her eczanede anlaþma olmasý gerektiðini dile getirdiler.
Anlaþmalý eczane bulamaðý için ilaçlarýný eczaneden para ödeyerek satýn aldýðýný söyleyen vatandaþlar yatan hastalar için hastanede ilaç olmayýþýna anlam veremediklerini dile getirerek çözüm için yetkililerin harekete geçmesi gerektiðini söylediler.
YORUMLAR
Haber16.Com Sitesine Facebook Aracýlýðý ile Atýlan Dinamik ve Genel Yorumlar
osmanbayýndýr2010-03-18hastanede ilaç kalmamasý
yazýlan bu yazý art niyetli birileri tarafýndan hastane yönetimini zor durumda býrakmak için yazýlmýþ. Bursa'da hastane ihalelerini saðlýk müdürlüðü yetiþtiremediði için tüm hastanelerde ilaç ve týbbi malzeme sýkýntýs yaþanmaktadýr