Mustafakemalpaþa Belediyesi Sanat gruplarýndan muhteþem performans
Mustafakemalpaþa Belediyesi Sanat guruplarý geçtiðimiz akþam düzenlenen “Merhaba Yaz” adlý programla sahne aldý.
Kazým Barýþ Çokan Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa; Belediye Baþkaný Sadi Kurtulan, Baþkan Yardýmcýsý Ayhan Dadak, Kaymakamlýk Yazý Ýþleri Müdür V.Murat Yýlmaz, Meclis Üyeleri Kamil Ertuðrul, Halil Ýbrahim Özþekerci, Mehmet Atýlgan, Cemal Batýr, MHP ilçe Baþkaný Levent Burmalý, Esnaf Kefalet Kredi Kooperatif Baþkaný ve Ýl Genel Meclis Üyesi Selçuk Algun, Bakkallar Odasý Baþkaný Bülent Timur, daire amirleri ve çok sayýda vatandaþ katýldý.
Gece bu yýl ilk kez kurulan Mustafakemalpaþa Halk Oyunlarý Gençlik ve Yýldýz Grubu ekiplerinin gösterileriyle baþladý. Yýldýz ekibi potbori oyunlarýyla izleyicisinin karþýsýna çýkarken, gençlik ekibinin sergilediði Zeybek Gösterisi izleyiciden büyük alkýþ aldý. Daha sonra sýrasýyla Mustafakemalpaþa Belediyesi Halk Oyunlarý pilot okulu olan Balibey Ýlköðretim Okulu ve konuk olarak gecede yer alan Osmangazi Belediyesi Halk Oyunlarý ekipleri de Kosova yöresi oyunlarýyla sahne aldý. Gösterilerin ardýndan Belediye bünyesinde halk danslarý ekiplerinin kurulmasýnda büyük emeði geçen Osmangazi Belediyesi Gösteri Sanatlarý Bölüm Baþkaný Ayhan Yýlmaz ve Halk Danslarý Eðitmeni Vedat Planalý’ya Belediye Baþkaný Sadi Kurtulan tarafýndan teþekkür plaketi takdim edildi.
Baþkan Kurtulan yaptýðý konuþmasýnda “7’den 70’ye herkesin bu kültürü yaþamasý ve yaþatmasý hepimizin görevi. Büyükþehir Belediye Baþkanýmýz Sayýn Recep Altepe’nin bizlere katkýlarýyla bugün, miniklerden büyüklere kadar izlediðiniz bu gruplarýn hepsini dört aylýk bir çalýþmanýn sonucunda huzurlarýnýza getirdik. Bu özveriyi gösteren anne ve babalara öncelikle teþekkür ediyorum. Yaz kýþ demeden çocuklarýný bu çalýþmalara aksatmadan getirdiler. Öðrencilerimizin sergiledikleri bu oyunlar Türkiye’mizin her tarafýna hatta balkanlara kadar bir kültürü tekrar yaþamamýzý saðladý. Ben bu çalýþmalarýn bu andan itibaren bitmediðini, yarýndan itibaren tekrar artarak devam edeceðini sizlere söylüyorum” dedi. Bütün Mustafakemalpaþalýlarý içinde sanat ruhu olan çocuklarýna bu duyguyu vermek için belediyenin imkanlarýndan faydalanmaya davet eden Kurtulan halk oyunlarý ekiplerini tek tek tebrik ederek çiçek takdim etti.
Program Þef Halit Tanrýsever öncülüðünde Mustafakemalpaþa Belediyesi Çocuk Korosu’nun seslendirdiði birbirinden güzel parçalarla devam etti. Son olarak sahne alan Türk Müziði Korosu uzun bir aranýn ardýndan izleyicisiyle buluþmanýn heyecanýný yaþarken, ünlü bestecilerin çeþitli makamlarýndan seçtikleri 20 sanat müziði eserini seslendirdi. Davetlilerinde þarkýlara eþlik ettiði konserde Türk Müziði Korosu seslendirdiði unutulmaz parçalarla, seyircisine unutulmaz bir gece yaþattý.
Haber Merkezi