Osmangazi belediye tiyatrosu 4 yýlda sahneye koyduðu 18 oyunla sessiz sedasýz bir baþarý öyküsüne imza attý. Binlerce izleyiciye ulaþarak kentin kültür sanat yaþamýnda söz sahibi oldu.
OSMANGAZÝ TÝYATROSU’NDAN BAÞARI ÖYKÜSÜ
Osmangazi Belediye Tiyatrosu 2006 yýlýndan buyana sahneye koyduðu birbirinden güzel oyunlarla, 4 yýldýr kentin kültür sanat yaþamýnda söz sahibi. Elmasbahçeler Kültür Merkezi’nde izleyicisiyle buluþan tiyatro, 4 yýllýk çabalarýyla kentte sessiz sedasýz bir baþarý öyküsüne imza attý. Osmangazi Belediye Tiyatrosu 10 kiþilik oyuncu kadrosuyla þimdi yeni sezona hazýrlanýyor. Topluluk sezon açýlýþýný “Matruþka” adlý oyunla yapacak.
Devlet Tiyatrosu Sanatçýsý Bora Özkula yönetiminde çalýþmalarýný yürüten Osmangazi Belediye Tiyatrosu,2006 yýlýnda Osmangazi Belediyesi Yerel Gündem 21 bünyesinde kuruldu. Daha sonra Osmangazi Belediye Tiyatrosu adýný alan topluluk 2006-2007 yýlýnda sahneye koyduðu “Ormanýn Bekçileri”, 9. Nöroloji Koðuþu” ve “Kördöðüþü” adlý oyunlarla tiyatro severlerin beðenisini topladý. Osmangazi Belediye Tiyatrosu’nun 2007-2008 sezonunda sahneye koyduðu oyunlar daha büyük ilgiyle karþýlaþtý. Elmasbahçeler Kültür Merkezi’nde izleyiciyle buluþan “Çocuklarda Umut Var”, “Koca Seyit’in Öyküsü”, “Tuzsuz Deli Bekir”, “Þu Çýlgýn Türkler” ve “Yarýn Cumartesi” adlý oyunlar Osmangazi Belediye Tiyatrosu’nun ciddi bir izleyici sayýsýna ulaþmasýný saðladý.
Osmangazi Belediye Tiyatrosu 2008-2009 sezonunda bir ilki gerçekleþtirerek 10 tane yeni oyunu sahneye koydu. Bu sezonda binlerce sanatseveri aðýrlayan Elmasbahçeler Kültür Merkezi, 7’den 70’e herkesin uðrak yeri haline geldi. Bu sezonda “Kafkas Tebeþir Dairesi”, “Midas’ýn Altýnlarý”, “Elmanýn Yarýsý”, “Eskici Kasým”, “Kader kýsmet Oyunu”, “Gece Boyunca” ve “Gazze’ye Aðýt” adlý oyunlar izleyiciden büyük beðeni topladý.
Tiyatro 2009-2010 sezonuna ise “Kanlý Nigar” adlý ortaoyunuyla erken baþladý. Ramazan ayý boyunca sanatseverlere eðlenceli dakikalar yaþatan oyun, izleyenlerden tam puan aldý. Osmangazi Belediye Tiyatrosu sezon açýlýþýný ise “Matruþka” adlý oyunla yapmaya hazýrlanýyor. Tuncer Cücenoðlu’nun yazdýðý oyun kadýn erkek iliþkilerine ayna tutuyor. Yönetmen Bora Özkula 9 Ekim’de Prömiyerini yapacaklarý oyunun tiyatro severlerin beðenisini toplayacaðýný söyledi. Elmasbahçeler Kültür Merkezi’nde sahneye konan oyunlarýn yaný sýra 10-14 yaþ arasý çocuklara ve yetiþkinlere yönelik tiyatro, drama ve güzel konuþma kurslarý düzenlediklerini söyleyen Özkula, “Kurslarýmýzýn dönem sonlarýnda çocuklar ve yetiþkinler için oyunlar sahneye koyuyoruz. Yetiþkin grubumuzla hazýrladýðýmýz oyunu sezon boyunca düzenli olarak sahneliyoruz” diye konuþtu. Osmangazi Belediye Tiyatrosu’nun kentin önemli bir eksikliðini giderdiðini söyleyen Özkula, “Bu imkaný bize saðladýðý için Osmangazi Belediye Baþkaný Mustafa Dündar’a teþekkür ediyoruz” dedi.
Haber Merkezi
YORUMLAR
Haber16.Com Sitesine Facebook Aracýlýðý ile Atýlan Dinamik ve Genel Yorumlar
ALÝ GÜL2011-07-07TÝYATRO
ÝYÝ GÜNLER BEN TÝYATRO EÐÝTÝMÝ ALMAK ÝSTÝYORUM MAÝLÝM: aligulmail@mynet.com